Krásne a pevné ramená? Zadarmo to nebude, s týmito cvikmi áno

Pevné ramená a ruky? Hoci ženy si dlho myslia, že nič také nepotrebujú, stačí, keď ich budú mať štíhle, príde čas, keď začnú riešiť práve tieto partie.

03.10.2015 08:00
lano - cvičenie - ramená - crossfit Foto:
Čoraz populárnejšie sú v súčasnosti aj rozličné crossfitové alebo bootcampové techniky.
debata

Koža v oblasti rúk totiž často zvykne ovisnúť a pôsobiť ochabnuto. Pevné bicepsy a pekne tvarované ramená sa stanú snom, ktorý sa už dosahuje len veľmi ťažko. Ak teda nechcete, aby sa to stalo aj vám, mali by ste pravidelne svoje ramená a ruky posilňovať.

Stačí pritom len pár trikov a cvikov, ktoré dokážu pomôcť. Jeden z najjednoduchších je posilňovanie rúk pri vzpažení. Ruky zdvihnite tak, akoby ste napodobňovali lietadlo, obe dlane smerujú nadol. Následne vytáčajte striedavo dlaň smerom nahor, raz jednu, raz druhú – za dlaňou, ktorá smeruje nahor, obráťte hlavu a precíťte naťahovanie ruky akoby smerom von za prstami. Opakujte dvadsaťkrát, v troch sériách. Tento cvik je dobrý na ponaťahovanie, ale zároveň dokáže posilniť ramená aj ruky. Môžete ho absolvovať po rozcvičení aj s pridaným závažím.

Druhý cvik, ktorý rozhodne prospeje vaším rukám aj ramenám, sú kliky. Nemusíte robiť klasickú pánsku verziu, ale kliky cez kolená (teda také, keď sa kolenami dotýkate zeme) budú skvelou alternatívou. V klikovej pozícii, s rukami dotýkajúcimi sa zeme na vzdialenosť zhruba dlaň od ramena sa pomaly spustite dolu. Dotknite sa hrudníkom zeme a vráťte sa smerom nahor. Ideálne je ruky dostať až takmer do úplného vystretia.

Čoraz populárnejšie sú v súčasnosti aj rozličné crossfitové alebo bootcampové techniky. S ich príchodom sa v mnohých posilňovniach objavili aj laná. Kardio tréning s ukotveným dvojitým lanom, ktoré uchopíte do oboch rúk a následne začnete striedavým pohybom švihať, je skvelý nielen na kondičku, ale aj na posilnenie rúk, ramien, chrbta či brucha. Stačí tri až päťkrát zopakovať v intenzívnych 30 až 60 sekundových intervaloch a výsledky uvidíte čoskoro. Prvú hodinu však absolvujte pod vedením trénera.

Pokiaľ si netrúfate na hrubé lano, skúste to s jeho tenším súrodencom. A máme na mysli švihadlo. Intenzívne skákanie na švihadle nielenže spaľuje kalórie a zvyšuje tepovú frekvenciu, ale aj skvelo tvaruje ramená a predlaktia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tréning #ramená #ruky #tvarovanie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...