Hruška – jesenný plod skrýva zdravie a krásu

Je ako z rozprávky. Zahryznete sa a stanete sa krajšou a zdravšou. Nebude to síce na počkanie, ale trvalé zmeny si vyžadujú istý čas.

25.09.2015 17:00
hruška, hrušky Foto:
Hruška má dostatok vápnika, je to mocná ochrankyňa ženských kostí.
debata (3)

Hruška má všetko potrebné na to, aby vás vystrojila imunitne posilnenú do sychravých dní a spravila dokonca krajšou. Ako sa hovorí, jedna čerstvá sa hodí na každý deň.

Prevencia najobávanejšej rakoviny

Rakovina prsníka je strašiakom mladej aj staršej ženy. Dokonca sa nevyhýba už ani chlapom. Hruška so svojim komplexom aktívnych zložiek preventívne pôsobí práve proti tomuto druhu nádoru a znižuje jeho výskyt u žien po menopauze až o 34%. Je to dosť vysoké číslo, ak si spočítame, že investícia nie je veľká. Stačí jedna hruška denne, pravidelne počas desiaty, alebo olovrantu.

Proti osteoporóze

Posilnenie imunity je samozrejme zaujímavé, ale ženy čoraz viac zaujímajú prirodzené metódy prevencie vzniku osteoporózy. Hruška má schopnosť udržiavať v tele správne pH, čo prispieva ku kvalitným kostiam. Hruška má aj dostatok vápnika, takže vo vzájomnej kombinácii to je mocná ochrankyňa ženských kostí.

Príval energie

Pochrúmať čerstvú hrušku znamená dostať do tela hotový príval energie. Glukóza z nej sa veľmi rýchlo vstrebáva do krvi a v tele sa premieňa na energiu. Pri vyčerpanosti skúste siahnuť najprv po hruške a uvidíte, že poobednú kávu nebudete ani potrebovať.

Skvelé trávenie

Je základom nielen telesnej pohody, ale aj peknej pleti. Hruška obsahuje 20 – 25% dennej spotreby vlákniny a tým upravuje správne fungovanie tráviaceho aparátu. Významne pomáha pohybom hrubého čreva. Hrušku je však v tomto prípade potrebné konzumovať celú aj so šupkou, nielen v podobe odšťaveného džúsu.

Kolagénový zázrak

Netreba prikladať, stačí prehĺtať. Hrušky obsahujú kolagén, proteín, ktorý robí pleť napnutú, sviežu a silnú. Vynikajúca ochrana pred chladom počas sychravých dní. Pleť bude rovnako ako imunitný systém vďaka hruške omnoho odolnejšia.

Úžasný balzam na pery

Kyselina mliečna v hruške je kľúčová zložka mnohých kozmetických prípravkov. Pri hryzení do tohto plodu sa vaše pery dostávajú do kontaktu s dužinou, čím sú chránená pred vysúšaním a udržiavajú si pevnosť aj vlhkosť.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #energia #imunita #zdravá výživa #hruška #vitamíny #minerály #osteoporóza

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...