Povedzte nie! Jeseň tento rok nebude smutná

Čo všetko môžete robiť počas jesene? Nie je toho málo...

28.09.2015 13:00
jeseň, žena Foto:
Jeseň si môžete užiť.
debata

Po lete prichádza jeseň… Možno si povzdychnete, zaspomínate na dovolenku a napokon na vás padne smútok… Jeseň je smutná, chladná a upršaná. Na a čo! Napriek tomu ju môžete prežiť s dobrou náladou.

Kúpte si gumáky a pršiplášť! Mierne mrholeni ešte neznamená, že máte celý víkend presedieť doma pred televízorom. Navyše, v lese neprší, schovajú vás listy. Môžete sa vybrať na prechádzku s kamarátmi či s vaším drahým, nadýchať sa čertvého vzduchu a potom v príjemnom bufete niekde v prírode chlipkať teplý čaj či varené víno.

Ak máte deti, vyberte sa s nimi zbierať jesenné plody – gaštany, šípky či zaľude. Ak deti nemáte, môžete sa vybrať na hríby či šípky, ktoré následne spracujete a budete mať na zimu. Je to neuveriteľne príjemný relax, po ktorom si navyše z lesa niečo prinesiete. Šípkový čaj vlastnej výrovy predsa len chutí o niečo lepšie ako ten z obchodu.

Trávte viac času s priateĺmi. Hoci sa zotmie rýchlejšie, to ešte neznamená, že z práce musíte „frčať“ rýchlo domov. Naopak. Môžete tráviť s priateĺmi viac času napríklad v divadle, kine či v kaviarni. Pozvite ich k sebe domov na príjemné večerné posedenie, môžete hrať spoločenksé hry a pritom sa dobre zabaviť.

Jeseň je ako stvorená na cestovanie. Predĺžený víkend v Barcelone či Paríži? Kto by odolal. Alebo si odskočte do wellness hotela v príjenom kúpeĺnom meste. Zmena prostredia vám zlepší náladu, ak opustíte na pár dní svoj zabehnutý stereotyp, nabijete sa novou energiou.

V lete ste rozlietaná kade-tade… Ale jeseň vám dáva ideálnu príležitosť, aby ste sa o seba starali. Kozmetika, masáž, sauna… Vychutnávajte si úžasné procedúry, ktoré patria k jeseni. Pohľad do zrkadla bude skvelou odmenou.

Dodžinky, hody a vinobrania… Vyjsť si s priateĺmi na husacinu nie je zlý nápad, čo poviete? A práve jeseň je tým ročným obdobím, ktoré podobné zážitky ponúka.

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #les #jeseň #hody #hríby

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....