Jabĺčková diéta: Dve jablká denne to istia

Podľa novej štúdie pennsylvánskej univerzity musíme zjesť za deň dve jablká, vďaka čomu schudneme za mesiac až päť kíl.

29.09.2015 11:00
jablko, jablká Foto:
Jabĺčka sú zdravé!
debata

Dve jablká k dobru
Nevysvetľujte si to však tak, že počas dňa treba zjesť len dve jablká – to by bola príliš drastická a pre zdravie riskantná diéta. Zjedzte dve jablká, a okrem toho hocičo, na čo vám príde chuť. Rezeň, šalát, zeleninu, palacinky… Je jedno, čo jete, kým si denne odškrtnete dve zožuté jablká.

Potlačia chuť
Vedci, ktorí na dlhodobej štúdii pracovali, preukázali, že jablká potláčajú chuť do jedla tak výrazne, že na obed vďaka nim prijmeme o 200 kalórií menej. Jete teda síce menej, no napriek tomu ste sýta.

Pravidlá jablkovej diéty:

Pred hlavnými jedlami
Mali by ste denne zjesť aspoň dve jablká. Najlepšie pred hlavnými jedlami – obmedzia chuť do jedla. Balastná látka pektín, ktorú jablko obsahuje, nadlho zasýti. Tento efekt posilníme, ak budeme piť veľa tekutín. Dva litre vody počas dňa je odporúčané minimálne množstvo.

Spálime efektívne
Jablková diéta má ešte ďalší pozitívny vedľajší efekt. Vysoký obsah vlákniny brzdí zvýšenie hladiny cukru v krvi, vďaka čomu efektívnejšie spaľujeme. Takže nielenže budeme menej jesť, ale navyše podporíme proces spaľovania tukov. Fytochemikálie v jablku ochránia nielen srdce a cievy, ale stimulujú aj trávenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #kalórie #vláknina #jablko #hlavné jedlo #chuť do jedla #pektín

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...