5 vecí, ktoré sa naozaj stanú, ak nespíte toľko, čo potrebujete

Ponocujete častejšie ako by ste mali? S týmito následkami počítajte.

22.09.2015 15:00
spánok, spiaca žena, spať Foto:
Nedostatok spánku vám rozhodne neprespeje.
debata

Naozaj existuje len málo ľudí, ktorým stačí 5–6 hodín spánku a ich telo aj vizáž sú v poriadku. Väčšina „smrteĺníkov“ potrebuje o čosi viac spánku – u dospelého človeka je to sedema ž osem hodín denne. Čo sa stane, ak telu pravidelne nedopajete jeho „dávku“ spánku?

Prejaví sa to najmä na vašich očiach. Sú začervenané a vyzerajú na prvý pohľad unavene. Tmavé kruhy pod očami vám takisto na kráse nepridajú, ešte sa pridružia aj opuchnuté očné viečka.

Nedostatok spánku sa neprejaví len na kráse, stráda aj imunitný systém. Vaše telo sa stáva menej odolnejšie voči útokom baktérií a infekcií. Ak trpíte nedostatkom spánku, vyhýbajte sa aspoň kolegom, na ktorých viditeľne „niečo lezie“.

Ak nie ste dostatočne vyspatá, vaša koncentrácia prudko klesá. Doba reakcie sa zvyšuje, pamäť začína pracovať horšie.

Nedostatok spánku sa viditeĺne podpíše na nečistej pleti. Stav kože sa ešte zhorší, na pokožke sa objaví viac nedokonalostí. Naopak, ak máte pokožku suchú, vrásky na nej sa ešte prehĺbia, môžu sa na koži vytvárať aj šupiny.

Unavené telo si pýta viac kalórií, než potrebuje. Hormóny nie sú v rovnováhe a nedokážu správne „napovedať“ telu, čo skutočne potrebuje. Hmotnosť ide hore, keďže aj príjem kalórií stúpa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #spánok #koza #nedostatok

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...