Peštová a Habera lekárov neobchádzajú. Chceme tu byť pre naše deti

Človek by sa mal o seba a svoje zdravie starať. Prevencia je podľa topmodelky Daniely Peštovej spôsob, ako mnohým chorobám vôbec nedať šancu.

21.09.2015 09:00
Daniela Peštová Foto:
Česká topmodelka Daniela Peštová.
debata

Na sobotňajšom bratislavskom pochode proti rakovine prsníka sa 44-ročná modelka zúčastnila ako jedna z tvári charitatívneho projektu. Pre Pravda.sk prezradila, že sama je aj vyznavačom myšlienky prevencie a starostlivosti o seba.

„Už predtým, ako som začala na pochody chodiť, bola som zástancom preventívnej medicíny. Myslím si, že človek by sa mal o seba starať, mal by sa starať o svoje zdravie, pretože dnes už je medicína skutočne tak vyspelá, že vám dokáže pomôcť, pokiaľ dokážete veciam predchádzať,“ uviedla Peštová. Na preventívne prehliadky začala chodiť skôr než odporúčajú lekári v Česku. „U nás sa odporúča ísť na vyšetrenie okolo štyridsiatky, ale v Amerike je to skôr. A ja som začala s preventívnymi prehliadkami päť rokov pred dovŕšením mojej štyridsiatky,“ vysvetlila.

Známa kráska síce vníma, že stále v jej okolí veľa ľudí odkladá návštevu lekára na poslednú chvíľu. Podľa nej je to však najmä problém staršej generácie. Tú novú by sme vraj mali formovať my sami. „Myslím si, že je to tak ako vo všetkom – cesta je vo výchove. Proste máme zodpovednosť vychovávať naše deti a máme im ísť príkladom,“ skonštatovala. „Dúfam, že to, čo ja robím teraz pre seba, bude taký model, ktorý zopakujú moje deti – pretože sa im bude zdať celkom normálne ísť k doktorovi aspoň raz za rok a nechať si skontrolovať tlak a krv a moč, proste všetko, čo sa dá,“ doplnila blondínka, ktorá má dva ratolesti s hudobníkom Paľom Haberom a najstaršieho syna z prvého manželstva.

Na otázku, ako zvláda návštevy lekárov a prevenciu jej partner – známy kat zo Superstar, odpovedala pochvalou. „Paľo sa o seba stará veľmi zodpovedne. Podobne ako ja. Chodí na preventívne prehliadky, uvedomuje si, že ak tu chce byť pre svoje deti, ktoré sme si zaobstarali pomerne neskoro, musíme sa o sebe starať. A on to zvláda pomerne dobre. Na chlapa priam vynikajúco,“ dodala so smiechom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #rakovina #prevencia #starostlivosť #Daniela Peštová #rakovina prsníka #Pavol Habera

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...