Kvasnice, zázrak pre krásu aj zdravie

Zapáchajú, vyzerajú nevkusne, majú nemilú konzistenciu, ale netreba nad nimi lámať palicu.

20.09.2015 16:00
droždie, kvasnice, vitamín B Foto:
Namiešajte si kvasnicovú pleťovú masku.
debata

Gazdinky vedia, že bez kvasníc sa žiadne cesto poriadne nepohne a ostatné ženy by mali poznať, že kvasnice vedia byť hnacím motorom krásny aj zdravia.

Nechutné zdravie

Kvasnice poznáme ako klasické lisované a pivovarné. V oboch prípadoch ide o kvasinky Saccharomyces cerevisiae a je jedno, ktoré si pre výživu aj krásu vyberiete. V minulosti boli preferované práve pivovarné, no časom sa zistilo, že sú ťažie stráviteľné, takže ak máte v chladničke jedny na pečenie, úplne stačia na zdravie aj vylepšenie pleti. Ide zároveň aj o jeden z najlacnejších spôsobov detoxikácie tela.

Kvasnicový detox – lacný a účinný

Na ráno sa odporúčajú vypiť kvasnice iba jemne rozrobené vo vlažnej vode. Ak túto chuť zvládnete, prečistíte si tým celý organizmus až po hrubé črevo. Pri pravidelnejšej konzumácii tento liek úplne eliminuje nadúvanie, vráti črevu jeho sviežosť, očistí pečeň a eliminuje vznik ako kyseliny v žalúdku, tak aj kyseliny mliečnej, ktorá poškodzuje tkanivá. Pokojne si miesto citrónovej vody môžete dať kvasnicovú, alebo to striedať v pravidelných intervaloch. Účinky vás prekvapia do pár dní.

Zásobáreň vitamínov

Kvasnice vám musíme odporučiť nielen ak chcete každé ráno detoxikovať. Obsahujú totiž celý komplex vitamínov B, dokonca aj vzácny vitamín D, enzýmy, stopové prvky, minerály a esenciálne kyseliny. Podporujú tak od imunitného systému prakticky komplexne všetky vnútorné orgány a ich zdravé fungovanie. Kvasinky v tomto prípade rozhodne nie sú na škodu. Asi netreba pripomínať, že správne očistené a fungujúce orgány sa prejavia aj na sviežej a peknej pleti.

Droždie nielen do koláčov

Ak vám zostane z nedeľného pečenia kúsok kvasníc, určite ho nevyhadzujte. Spravte okrem sladkostí aj niečo pre seba a namiešajte si kvasnicovú pleťovú masku. Zmiešajte klasické droždie do koláčov s medom, naneste na tvár a nechajte aspoň 15 minút pôsobiť. Voňať to nebude, ale dostanete porciu krásy. Pre obohatenie receptúry môžete pridať aj vaječný bielok a pár kvapiek citróna. Teda všetko, čo vám ostane pri príprave dezertu. Takýto recept vaša pleť určite ocení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #detoxikácia #kvasnice #droždie

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...