Stovky rád pre zdravý život? Celkom ich stačí pár

Zmeňte svoj život a budete sa cítiť lepšie. Inšpirujte sa tipmi, ako žiť zdravšie a šťastnejšie.

08.09.2015 07:00
žena, úsmev, spokojnosť Foto:
Optimisti majú život krajší, nemyslíte?
debata

Smejte sa tak často, ako je to možné

Smiech robí život nielen veselším, ale aj zdravším. Optimistickí ľudia sú viac relaxovaní, pokojnejší, stres si až tak nepripúšťajú.

Majte čas pre seba

A pre aktivitu, ktorá vás robí šťastnou. Posedenie a kamarátkou, návšteva kozmetičky či zumby, kurz stredomorskej kuchyne. Ak sa cítite dobre psychicky, cíti sa skvelo „celé“ telo.

Rovnováha medzi prácou a oddychom

Stres, termíny, šéf, klienti… Ale život je aj o niečom inom! Priatelia, rodina, dovolenka, kino, divadlo, lyžovačka, prechádzka… Nájdite správnu cestu, ktorá by bola príjemnou pre váš život.

Počúvajte hlas tela

Telo vám posiela signál ešte skôr, než sa vo vašom organizme udeje niečo vážne. Ak všetko ignorujete, len stále „šliapete ako stroj“, nemôžete dopadnúť dobre. Zdravotné problémy si vás nájdu. Preto sa snažte vždy problémom predchádzať a riešiť ich v zárodku.

Hýbte sa čo najviac

Sedavý spôsob života je nebezpečný v mnohých ohľadoch. Zdravotné riziká stúpajú a my si to ani neuvedomuje. Až keď sa to stane! Pritom je to jednoduché. Do práce sa vyberte pešo, počas víkendu nasadnite na bicykel, zahraje si s partnerom tenis. Pozvite šport do vášho života a urobte z neho čosi absolútne prirodzemé.

Jedzte zdravo

Nemusíte držať diéty ani sa šialene obmedzovať. Len myslite na príjem a výdaj a na to, aby boli v rovnováhe. Zároveň sa vyhýbajte prázdnym kalóriám, jedzte pravidlene a v pokoji, jedálniček si plánujte. To je všetko!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #radosť #jedálniček #optimizmus

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...