Benefity bojových umení špeciálne pre ženy!

Zabudnite na džoging, pilates, či tabatu aj na to, že bojové športy sú doména chlapov. Ponúkajú výhody, ktoré nevie poskytnúť žiadna iná športová aktivita.

05.09.2015 17:11
bojové umenie, sebaobrana Foto:
Účinné techniky vám v prípade ohrozenia dokážu zachrániť kožu.
debata (1)

Nejde o krvavé súperenie v ringu, ale spojenie telesnej rovnováhy s duševnou harmóniu, vyformovaním postavy aj bezpečnosťou, keď pôjdete večer tmavou uličkou.

Sebaobrana

Tradičné bojové umenia nie sú útočnými, ale naopak dávajú istotu pri obrane. Účinné techniky vám v prípade ohrozenia dokážu zachrániť kožu. Ťažšieho, vyššieho aj agresívnejšieho bojovníka odzbrojíte skôr, ako sa spamätá. Dá sa na útek, hoci on mal silné reči a vy na nohách lodičky.

Krásne brucho

Vyznávači bojových umení bez ohľadu na pohlavie majú dokonale pevné a vyrysované brušné svaly. Mnoho žien z posilňovne priznalo, že napriek usilovnému cvičeniu sa im podarilo na pekné brucho zaútočiť až bojovým umením. Ak chcete mať ukážkové brucho, v kimone sa k nemu prepracujete najlepšie. Pri boji je brucho namáhané, znáša nielen pohyb tela do rôznych strán, ale svaly stimuluje aj prípadný úder a vy vybojujete brucho snov.

Lepšia koncentrácia aj reflexy

Výbušnosť je v bojových športoch alfou a omegou úspechu. Tréningom boja posilníte reflexy, budete reagovať rýchlejšie a to nielen pohybom, ale dokonca aj v myslení. Nie je to len filmový trik z Karate kid, že dobrý bojovník vie predpovedať ťah súpera. Súperi sú však nie vždy len v ringu, ale často aj v rokovacej miestnosti.

Disciplína

Máte problém s ranným vstávaním? Dodržať termín, alebo sa na niečo sústrediť? Medzi ženami, ktoré trénujú bojové športy je štatisticky najmenej prokrastinátoriek. Poznáme to všetky. Vždy sa dá niečo ožehliť, vyčistiť, upratať skôr, ako sa sústrediť na dôležité životné úlohy. Boj vás naučí disciplíne a sústrediť sa na priority.

Šťastnejšia a sebaistejšia

Boj sám o sebe produkuje adrenalín a endorfíny. Je to koktail pozitívnych pocitov. Jednoducho zo seba ľudovo povedané vytrieskate zlú energiu a naberiete optimizmus. Ženy, ktoré zvládli tradičné bojové techniky sa omnoho menej boja postaviť aj životným výzvam a cítia sa vyrovnanejšie a seberovnejšie. Nebojte sa s príchodom septembrových dní začať s bojovým umením. Nestratíte nič, ale získať môžete od duševnej pohody, cez pekné telo a sviežu myseľ naozaj veľa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pilates #koncentrácia #disciplína #sebaobrana #bojové umenia

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...