Líhate si ubolená? Tieto polohy vám môžu vyliečiť vaše boliestky

Poznáte to asi celkom dobre. Niekedy skrátka vytúžená posteľ vôbec nemusí byť miestom oddychu. Boľavý chrbát, stuhnutý krk či pálčivá bolesť v bedre a vy sa nedokážete uložiť. A ani načerpať sily výdatným spánkom.

17.08.2015 12:00
Spánok Foto: ,
Aj jednotlivé spánkové polohy dokážu uľaviť od bolesti.
debata

Podľa odborníkov však na väčšinu ubolených miest, ktoré sú výsledkom sedavej práce, ale tiež niekedy jednostranného cvičenia, existujú konkrétne spánkové polohy. Dokážu uľaviť od bolesti a priniesť pokojnejšie oddychovanie. Takže, nech sa páči. Skúste to takto.

Bolesť chrbta

Pri bolestiach tohto typu je ideálne vytvoriť pre chrbticu čo najneutrálnejšiu pozíciu. Ľahnite si na bok, pričom nohy mierne ohnete v kolennom ohybe. Medzi nohy si vložte vankúš, prípadne dva. Hoci sa vám spočiatku môže táto poloha zdať zvláštna, uvidíte, že účinkuje. Ruky môžete položiť pod hlavu, prípadne pred seba.

Boľavé rameno

Ľahnúť si musíte na tú stranu, ktorá vás nebolí. Nohy jemne pokrčte, do rúk si vezmite vankúš, ktorý objímete a boľavú ruku v podstate oň opriete a necháte relaxovať.

Bolesť bedier

Nie je dobré ležať na strane, pretože tlak jednej či druhej strany pôsobí na bolestivé miesto a spôsobuje nepokojný spánok. Ideálne je ľahnúť si na chrbát a uvoľniť opäť ruky pozdĺž tela. Pomôcť môže aj vankúš, ktorým si podložíte oblasť stehien a vlastne tak ešte odľahčíte postihnuté miesto.

Stuhnutý krk

Pri bolesti v krku je ideálny spánok na chrbte. Dôležité, samozrejme, je, aby ste zvolili vhodný vankúš. Príliš tučný podklad pod hlavou vám neurobí dobre, rovnako ako žiaden. Ideálne je mať hlavu v jednej línii s chrbticou. Na to dobre slúžia špecializované vankúše s tvarovaním. Ruky majte po boku tela, nedávajte si ich pod hlavu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #Telo #spánok #poloha #ležať

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...