Päť rád, ako jesť na dovolenke, aby vaša línia nenariekala

Stolovanie a jedenie v reštaurácii dokáže poriadne zamávať s našou figúrou. Hoci Slováci nejedávajú až tak často v reštauráciach, kritický býva čas dovoleniek.

14.08.2015 12:00
Jedávať denne v reštaurácii môže byť na... Foto:
Jedávať denne v reštaurácii môže byť na dovolenke celkom zradné.
debata

Práve počas dovoleniek najčastejšie vyrážame do reštaurácií, ochutnávame nové veci a mlsáme. Niekedy sa doslova prežierame. Raz za dlhý čas treba aj to. Ale pozor, ak budete dva týždne bezmyšlienkovito konzumovať, možno vás čaká niekoľko mesiacov dostávania sa späť do formy. Takže, pozor na nasledovné!

1. Kuvert do žalúdka

V zahraničí je v mnohých reštauráciach zvykom, že hneď na úvod vám prinesú drobné pohostenie. V účte sa táto položka najčastejšie objaví ako kuvert, pričom ide o poplatok za stolovanie, v rámci ktorého si môžete pochutnať na čerstvom pečive, masle či iných drobnostiach. Vyhnúť sa plateniu kuvertu nie je síce možné, ale neznamená to, že košík s čerstvým chlebom, ktorý vám prinesú na stôl, musia odnášať prázdny. Skúste sa vyhnúť týmto pochúťkam. Kysnuté cesto v kombinácii s maslom či olejom nie je najľahšia vec do žalúdka.

2. Predjedlo

Pri návšteve reštaurácie majú mnohí z nás pocit, že treba určite ochutnať aj predjedlá. Niet divu, mnohé z nich vyzerajú naozaj chutne. Ale dávať si predjedlo denne, nie je najlepšia taktika. Najmä, ak po ňom nasleduje ešte hlavný chod, dezert a tiež pár pohárov vína či iného alkoholu. To je kalórií! Raz či dvakrát za dovolenku áno, ale nie celý čas, milé dámy!
V prípade, ak ste si overili, že predjedlo je dostatočne sýte, môžete zostať len pri ňom – to je dobré rozhodnutie.

3. Šaláty bez dresingu či krutónov

Zdravé, chutné, zelenina často spieva na jazyku – a vy chcete tieto pochúťky pokaziť opraženým pečivom či nejakým majonézovým dresingom? Na to zabudnite a vychutnajte si len šalát v jeho plnej chuti.

4. Príprava jedla

Ak si objednávate zeleninu ako prílohu, uistite sa, ako je pripravená. Osmažené kúsky, ktoré ešte na tanieri zanechávajú olejovú stopu, nebudú tá najzdravšia voľba. Voľte zeleninu na pare.

5. Dezert

Pochutnať sa na skvelom dezerte je pôžitok, ale tiež nie je možné robiť ho denne. Ak chodíte na dovolenke jedávať každý deň do reštaurácie a existuje v nej možnosť, dajte si napríklad plátok čerstvého melóna či iné ovocie. Niektoré zariadenia podobné pochúťky nosia automaticky. V takom prípade sa nemusíte vôbec pozerať do dezertného lístka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #chudnutie #jedlo #reštaurácia #línia #pozor

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...