Ranné návyky, vďaka ktorým bude každá žena krajšia!

Ráno rozhoduje o tom, aký budete mať deň aj o tom, či zajtra budete vyzerať lepšie ako dnes.

12.08.2015 09:30
ranné vstávanie, cvičenie. kondícia Foto:
Ranný pohyb je prospešnejší ako šálka kávy.
debata (1)

Správny štart do dňa má vplyv nielen na jeho priebeh, ale aj na to, ako budete počas neho a najbližších rokov vyzerať.

Bielkoviny na raňajky

Zabudnite na presladené cereálie a müsli s čokoládou. Ide o stravovanie podľa vzorca televíznej reklamy, no pre zdravie a krásu má viac negatív ako prínosov. Ideálnou stravou na raňajky je vajíčko. S vysokým obsahom energie aj bielkovín. Tie sú základom správneho naladenia dňa a proteíny na raňajky spevňujú aj rozjasňujú pleť. Ďalšou výbornou voľbou je originálny grécky jogurt.

Strávte v kúpeľni menej času

Nielenže tým zlepší celý vývoj rána, môžete si dlhšie pospať, alebo dopriať viac času na raňajky, ale aj pleť sa vám poďakuje. Najmä počas leta je najlepšie opláchnuť ju čistou vodou a zabudnúť na mejkap. Postačí aplikácia opaľovacieho krému, čím ochránite pokožku tváre pred slnkom a odmenou bude menej vrások. Navyše mejkap iba zbytočne upchá póry a spôsobí ich zápaly.

Zacvičte si

Aj päť minút je lepších ako nič. Ranný pohyb rozhýbe kosti, svaly, lymfu, veľmi rýchlo zlepší prúdenie krvi, začnete hlbšie dýchať a pocítite príval energie silnejší ako zo šálky kávy. Ľudia, ktorí si doprajú krátke cvičenie miesto pomalých pohybov a komótneho rozliepania očí, majú počas doobedia viac energie a pozor, aj menej zdravotných problémov. Zároveň sú inými ľuďmi vnímaní ako vitálnejší a krajší v porovnaní s prokrastinátormi cvičenia.

Dodajte telu vodu

Minimálne dva deci čistej vody, prípadne s kvakou citróna krátko po zobudení. Ešte pred tým, ako vložíte do úst čokoľvek iné. Prečo? Aby pleť nebola dlho vysušená absenciou vody počas noci a aby ste spláchli rannú mrzutosť. Má to až zarážajúci vplyv na vylepšenie rannej nálady.

Usmievajte sa

Minimálne tridsať sekúnd. Pol minúty si nájsť môžete výmenou za príchod pozitívnej energie. Skutočne tento recept funguje. Úsmev vám po tejto rannej procedúre bude sadať na pery častejšie. Zistenia pritom jasne preukázali, že ľudí s kútikmi dohora pokladáme za príťažlivejších. Aj takýmto malým trikom môžete v sympatiách zvíťaziť na celým zvyškom pracovného kolektívu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #pitný režim #raňajky #aktivita #prebúdzanie #ráno

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...