Chcete si udržať štíhlu postavu? Spite nahá, radí odborník

Spávate v nočnej košeli či tričku? Možno by ste mali pouvažovať nad zmenou. Odložiť zvršky môže byť pre vás veľmi prospešné.

11.08.2015 12:00
Spánok bez šiat môže byť prospešný pre vašu... Foto:
Spánok bez šiat môže byť prospešný pre vašu figúru a chudnutie.
debata (1)

Tvrdí to aspoň osobný tréner a odborník Charles Poliquin, ktorý sa odvoláva na poznatky, že spanie bez šiat znižuje hladinu kortizolu v tele. Práve tento hormón sa údajne podieľa na tom, že si telo ukladá tuk, predovšetkým tuk viscerálny – teda vnútrobrušný.

Zvýšená produkcia kortizolu naopak obmedzuje produkciu testosterónu – rastového a regeneračného hormónu, ktorý sa podieľa na raste a regenerácii svalov a tiež spaľovaní tuku. Zaujímavým poznatkom, ktorý odborník prináša, je fakt, že aj príliš veľké telesné teplo bráni produkcii rastového hormónu.

Čím menej kortizolu telo produkuje počas spánku, tým viac ho môže vyprodukovať počas dňa – Poliquin tvrdí, že vtedy je možné ho využívať efektívnejšie. Napríklad pri cvičení.

Podľa britského Daily Mail, ktorý o tvrdení odborníka na výživu a fitness informoval, nie je prvým, kto podobné tvrdenie už priniesol. V minulosti sa podobnou teóriou zaoberal aj profesor Michael Symonds z univerzity v Nottinghame, ktorý tiež uvádza, že spať nahý môže byť prospešné pre štíhlejšiu figúru. Telo si podľa neho ukladá menej tuku, keď spí v chladnejšom prostredí a nepociťuje vysokú teplotu. Zároveň však upozornil, že úrobeň teploty by nemala klesnúť tak, aby bola fyzicky nepríjemná.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #nahota #chudnutie #spánok #kortizol

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....