Prehnali ste to s alkoholom? Takto rýchlo vytriezvete!

Poznáte tie otrasé rána po pití alkoholu? Monotónne rána s bolesťou hlavy, pocit na odpadnutie a na vracanie.

14.08.2015 14:45
alkohol, opica, opitosť Foto:
... a potom sa zobudiť s opicou... Nezávideniahodné.
debata

A jediná túžba: čo najrýchlejšie vytriezvieť. V takýchto momentoch je dôležité spomenúť si na všetko, čo vám v danej situácii zaberie a oslobodí vás od ťažkostí.

Káva nepomáha

Pozor na kávu. Hovorí sa síce, že je na opicu SOS prostriedkom číslo jeden, nie je to však, žiaľ, pravda. Zapamätajte si: Ruky preč od teplých nápojov. Tie opicu ešte zhoršia! Problém, ktorý sa s kávou spája, je jej dehydratačný efekt. Telo v opitosti stráca veľmi veľa vody, čo kofeín ešte podčiarkne. Najlepšou voľbou je konzumácia minerálnej vody, aby sme okrem tekutín doplnili aj nedostatok elektrolytov.

Klin sa klinom…

Klin sa klinom vybíja, no platí to aj pri opici? Zahasiť ju ďalším pohárom vína, alebo niečím tvrdším? Takže pozor. Pravda to rozhodne nie je. Všetky tzv. protiopicové koktaily môžu byť síce výborné nápoje, no pri alkoholom zavinenej opici by sa dali prirovnať k prilievaniu benzína do ohňa. Ak sa chceme alkoholu v tele zbaviť, nemôžeme doň predsa tejto tekutiny priliať ešte viac.

Siahnite po:

Tu je zoznam toho, čo pomáha a čoho by ste sa mali strániť. Voľte mastnú stravu – aj počas pitia alkoholu, ale pozor na sladené nápoje, situáciu len zhoršia. Cigarety nech sú tabu, najlepšie už počas samotného pitia, ak sa dá. Ak budete nabudúce piť, potom ku každému poháru (piva, vína) jeden pohár vody. Na opicu pomáha mätový olej, espresso s citrónom, beh na čerstvom vzduchu alebo žuvanie petržlenovej vňate.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #opica #minerálka #káva #pohár vody #petržlenová vňať

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...