1. Žiaden obed
Nemáte čas na obed a tak ho vynecháte… To je prvá a najväčšia chyba, ktorú môžete urobiť. Čas na obed si jednoducho nájsť musíte a to z dvoch hlavných dôvodov: Potrebujete doplniť energiu, aby ste mohli poobede fungovať, bez prísunu živín vás skôr či neskôr „prepadne“ vlčí hlad a bojovať s ním je poriadne ťažké. Ak pracujete v strese, tak máte sklon k tomu, že tuk sa vám ukladá v oblasti brucha o čosi rýchlejšie.
2. Neviete kombinovať
Zemiaky, cestoviny, ryža, mäso, zelenina – to sú základné kategórie, z ktorých zväčša náš obed pozostáva. Ak chcete jesť zdravo a navyše túžite schudnúť, musíte premyslene kombinovať to, čo si dávate počas obeda na tanier. Zeleniny je častokrát veĺmi málo a pritom by mala byť tou najväčšou porciou. Pritom obsahuje najmenej kalórií – napríklad v 100 g šalátovej uhorky ich je len 12. Mäso by sa malo na náš tanier dostať len tri razy do týždňa, úplne to postačuje. Bielkoviny telu dodáte prostredníctvom sóje či strukovín.
3. Šalát ako kalorická bomba
Naložíte si plný tanier šalátu – to je v poriadku. Ale aby ste sa cítili „nasýtená“ poriadne si ho zalejete lákavým dressingom a zajete ho bielym pečivom. Dve veľké chyby! Dressing síce chutí výborne, ale kalórie, ktoré ušetríte tým, že si dáte len zeleninu, dressingom okamžite telu vrátite. A biele pečivo je takisto sacharidovou bombou, ktorá je v čase chudnutia nežiaduca. Lepšie urobíte, ak šalát pokvapkáte len balzamicom alebo citrónovou šťavou. Ak vám bez oleja nechutí, tak siahnite po olivovom a pár kvaliek si doprajte. Pečiva sa vzdajte! Ak to nedokážete, tak zahryznite po malej celozrnnej žemle či bagetky.