Ľadové a zdravé letné nápoje

Chutné, osviežujúce, najlepšie chladené. Také nápoje si žiada najteplejšie ročné obdobie.

14.07.2015 13:30
ľadový čaj, osvieženie, leto Foto:
V tropických horúčavách osvieži ľadový čaj.
debata

Obvykle siahame po drahých bublinkových nápojoch plných cukru. Zabudnite na ne! Prinášame letné alternatívy priaznivé pre vašu peňaženku, zdravie aj líniu.

Voda a lá mochito

Nebude vám chýbať nič. Ani ten rum, ak si spravíte kvalitný džbán plný mäty, citróna a limetky. Pridajte drť ľadu, zamiešajte a podávajte. Mochito chuť so zdravými a prírodnými ingredienciami. Výhodou takéhoto džbánu je viacnálevnosť. Počas dňa môžete obsah viac ráz zalievať a máte vždy chutnú a sviežu vodu. Za výhodnú cenu.

Ľadový čaj

Zelený čaj napriek tomu, že ho pijete teplý, má na telo ochladzujúci účinok. V tropických horúčavách je však trochu nesympatické popíjať šálku horúceho čaju a preto sa hodí čajový macerát. Pozor, zelený čaj pripravený klasickým spôsobom nikdy nepite vychladnutý a studený. Telu neprospieva.

Ak chcete zdravý zelený a studený čaj, nechajte lístky macerovať cez noc v studenej vode. Na takúto prípravu sa hodia kvalitné sypané čaje. Získate zdravý, chutný a chladivý nápoj. Bez cukru a s pozitívnymi vlastnosťami pravého čaju.

Macha čaj

Medzi čajmi má špeciálne postavenie. Je to obradný nápoj, ale vhodný aj na rýchle letné osvieženie. Zarába sa priamo do studenej vody a premixuje v šejkri. Pokojne aj s ľadom. Má povzbudivejšie účinky ako káva, antioxidantov ako desať šálok bežného čaju a chuť je výnimočná. Môžete ju obohatiť kvapkou limetky a na cukor si ani nespomeniete.

Osviežujúce smoothie

Jeden príklad za všetky je najobľúbenejšia kombinácia vodného melónu, broskýň, jahôd a manga. Rozmixujete a podľa chuti nariedite vodou. Trocha ľadu nebude na škodu a vychutnáte si skutočne multivitamínový džús bez pridaného cukru farbív aj konzervantov.

Nealkoholické koktaily z ovocia

Jablká, marhule, pomaranče, kivy, jahody, čokoľvek, čo je pre vás lahodné. Môžete celé kúsky ovocia vložiť do džbánu a pomaly ich nechať rozpúšťať v chladnej vode, alebo aj popučiť. Ochutia váš nápoja a užijete si zdravie bez veľkých kalórií. Pridajte aj kúsky aloe vera a máte liek na príjemné letné popoludnie niekde na terase.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pitný režim #smoothie #osvieženie #ľadový čaj #macha čaj

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...