Nespavosť či brušný tuk? Vyriešiť ich pomôže sladké chutné ovocie

Čerešne vnímame skôr ako pochúťku, ktorá neodmysliteľne patrí k teplejšej časti roka. Ale toto chutné ovocie v sebe skrýva aj množstvo benefitov.

10.07.2015 15:55
shutterstock Čerešne majú množstvo benefitov. Foto:
Čerešne majú množstvo benefitov.
debata
Viacero výskumov, ktoré sa zaoberali pozitívnym vplyvom konzumácie čerešní na naše telo, priniesli zaujímavé poznatky.

Jedným z nich je napríklad ten, že červené bobule zabraňujú ukladaniu tuku v brušnej oblasti. Potvrdil to prieskum, ktorý v roku 2013 robili v Číne a podľa ktorého za touto nečakanou vlastnosťou ovocia stoja antokyány prítomné v dužine. Tie sú známe tiež ako pomocník prevencie proti rakovinovým ochoreniam.

Ďalším benefitom konzumácie čerešní je pomoc pre nespavosti. Vybrané druhy totiž obsahuje pomerne vysokú dávku melatonínu, ktorý je známy ako hormón pokoja a spánku. Britský výskum spred troch rokov preukázal, že ľudia, ktorí pravidelne popíjali čerešňovú šťavu, začali lepšie a tiež dlhšie spávať.

V neposlednom rade netreba zabúdať na bolesť svalov a kĺbov pri fyzickej aktivite. Britský Daily Mail sa odvoláva na športovú lekárku Kerry Kuehlovú, podľa ktorej popíjania čerešňovej šťavy preukázalo zlepšenie kondície a potlačenie bolesti pri tréningu u vrcholových športovcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #zdravie #benefity #spánok #čerešne #brušný tuk

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...