Päť kilogramov navyše? Aj na dovolenke si dávajte pozor na kalórie

Vyhnite sa popíjaniu farebných koktejlov, aj nekontrolovateľnému naberaniu pochúťok na tanier.

23.06.2015 13:00
dovolenka, ženy, alkohol Foto:
Popíjanie na dovolenke? Myslite na svoju postavu.
debata

Nepribrať počas dovolenky? Toto predsavzatie nemusí byť až také ťažké, ak dokážete dodržať niekoľko zásad. Ako na to?

Stravujete sa formou bufetu? Pribehnete do reštaurácie hladná a naberiete si na tanier všetko, na čo máte chuť… To je chyba.

Ako prvé si naberte na tanier šalát. Berte ho ako skvelé predjedlo, po ktorom by malo nasledovať nízkokalorické jedlo. Takisto môžete oželieť sacharidovú prílohu a vymeniť ju za čerstvú alebo grilovanú zeleninu. Pri stravovaní all inclusive je síce veľmi lákavé naložiť si na tanier všetky možné pochúťky. Ale zastavte sa! Myslite sa prázdne kalórie, ktoré na vás na bohato obložených stoloch čakajú.

Ďalším veľkým lákadlom dovolenky all inclusive sú koktejly zadarmo. Iste, popíjanie v bazéne patrí k dovolenkovej pohode. Ale práve takýmto nekontrolovateľným popíjaním môžete telu dodať až 1 000 kalórií, čo je naozaj veľa. Ak už nedokážete odolať alkoholu, zamerajte sa radšej na biele víno, má predsa len menej kalórií ako farebné koktejly.

Dovolenka ponúka množstvo príležitostí na šport. Ale nemusíte sa nútiť do behu či bicyklovania. Vyskúšajte napríklad plážový volejbal či jazdu na kánoe, aj pri takýchto, povedzme zábavnejších aktivitách, spaľujete kalórie.

Práve počas dovolenky si môžete vychutnať aj dlhé prechádzky pri mori. Možno sa to nezdá, ale keď sa každý večer prejdete hodinu po pláži, takisto robíte čosi pre svoju postavu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #kalórie #nadváha #hmotnosť

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...