Leto s plochým bruškom? Už je najvyšší čas, toto nesmiete zanedbať!

Docieliť ukážkovú postavu, ktorú chcete predviesť na tohtoročnej dovolenke - na to už veľa času veru nezostáva. Ale pár trikov pomôže. Letné stravovanie môže vaše telo odľahčiť o pár kíl.

21.06.2015 08:00
diéta, chudnutie, strava, výživa, zelenina, brucho Foto:
Na plochejšie bruško tohtoročnej dovolenky musíte zaradiť do jedálnička pár "pravidiel".
debata

Ak pravidelne cvičíte, skvelé! Nič lepšie pre svoje telo urobiť nemôžete. Ale na redukciu bruška či tukových vankúšikov je nutné aj obmedziť príjem kalórií. Veľa žien si myslí, že v lete, keď majú menšiu chuť na jedlo, by sa im malo dariť schudnúť. Ale výsledky nikde.

Problém totiž spočíva v tom, že horúce počasie nás láka aj k osviežujúcim nápojom a koktejlom. Väčšina z nich je však doslova nabitá cukrom a kalóriami, ktoré telo nepotrebuje.

Ak teda chcete eliminovať hrozbu ovisnutého bruška, zvážte, čo si nalejete do pohára. Dietológovia odporúčajú bylinkové čaje (studené a nesladené), stolové a minerálne vody, alebo vodu s citrónom. Ovocné šťavy sú prípustné, ale uvedomte si, že obsahujú dosť cukru. Nepreháňajte to s nimi.

Najväčším problémom býva alkohol a množstvo cukru v ňom, či už je čistý, alebo namiešaný v chutnom koktejle. Spotrebu alkoholu je ideálne skresať na minimum. Ale ak už si chcete nejaký dať, uprednostnite ľahšie biele víno a výdatne ho prekladajte čistou vodou. Žiadne koly a ochutené nealká!

V prípade stravy je dobré uvedomiť si, že leto nám praje množstvom ovocia a zeleniny na výber. S ovocím sa kamaráťte najmä ráno. Doprajte si napríklad jahody s nízkotučným jogurtom, prípadne čerešne alebo čierne a červené ríbezle nabité vitamínmi. Maliny sú dokonca preslávené svojím pôsobením na redukciu hmotnosti.

Ešte ideálnejšie je však konzumovať veľa zeleniny. Najmenej kalórií majú šaláty (čerstvý hlávkový, rukola, špenát a podobne), pridajte pár paradajok, papriky, uhorky (plné vody) a potrebu bielkovín riešte pomocou chudého mäsa, prípadne strukovín.

V lete sa asi nezaobídete bez zmrzliny. Odporúčame však, vyskúšajte namiesto smotanových a presladených zmrzlín konzumovať ovocné sorbety. Majú vyšší podiel vody, málo tuku a sú osviežujúce. Môžete si ich dokonca pripraviť aj doma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dieťa #jedlo #tuk #postava #kilá

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...