Trápi vás únava počas dňa? Rýchlo s ňou skoncujte!

Najprv to bola jarná, letná a nakoniec a z nej stala únava celoročná.

06.06.2015 17:00
únava, žena, práca Foto:
Nie a nie sa zbaviť únavy? Čo za tým môže byť?
debata

Ráno vstávate bez duše, máte pocit, že by ste spali minimálne do obeda a stále nemáte dostatok „šťavy“. S poslednými zvyškami vyčerpania dokončíte prácu a na zábavu, alebo príjemné veci už jednoducho rezignujete. Ako rozťať začarovaný kruh únavy?

Spánok

Nič nové pod slnkom. Ak chcete byť svieži, osem hodín je optimum. Sviežosť počas dňa sa dá udržať aj so šiestimi hodinami spánku, ale nie dlhodobo. Ak nespíte, nemôžete sa jednoducho cítiť sviežo. Paradox je, že mnoho ľudí valcovaných únavou robí dlho do noci. Pritom efektivita práce sa po výdatnom spánku zlepšila. S dostatkom energie pôjde práca lepšie od ruky a vy si budete môcť naozaj dopriať dostatočný oddych. Stihnete viac za kratší čas.

Pite vodu

Na povzbudenie pijeme obvykle kávu a čaj. Pozor, bez adekvátneho prísunu čistej vody tieto životabudiče nefungujú. Ani kofeín vás nenaštartuje, ak bunkám chýba základné palivo v podobe čistej vody. Šálku čaju, alebo kávy zalejte pohárom čistej vody a uvidíte, koľko energie zrazu do tela naládujete.

Nájdite si zábavu

Už 30 minút aktivity, ktorá vás „odpojí“ od sveta, radikálne zvyšuje energiu. V mladosti sme sršali energiou nielen preto, že naše telo malo o pár rokov menej. Energiu dotankovali vždy aj hry, zábavky, sladké ničnerobenie, aktívny oddych. Skúste sa k týmto zázrakom detstva vrátiť. Nemajte pocit, že tým strácate čas. Práve naopak. Všetko vám zrazu pôjde rýchlejšie, ako by ste čas nafúkli.

Neprokrastinujte

Veľmi moderný pojem na to, čo všetci už roky poznáme ako neskutočný magnet energie. Máte vec, ktorú odkladáte, posúvate a neustále na ňu myslíte. Oberá vás o nesmierny kus energie. Jednoducho ju urobte. Robte nepríjemné veci ako prvé a zrazu zistíte, že vás nič neokráda o energiu. To je skvelé zistenie odpozorované z praxe.

Dýchajte

Pravidelne vykonávajte hlboké nádychy a výdych v plynulom rytme. Je to stará prax prevzatá z jogy. Dych nášmu telu dodáva energiu. Raz za hodinu sa vystrite, pokojne aj postavte a dve – tri minúty zhlboka dýchajte. Ako dlhý nádych, taký dlhý výdych a poriadne až do bránice. Tento koncept dýchania nabudí viac ako dvojitá káva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #Telo #únava #psychika

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...