Mužská brada - sexi či nechutná? Skôr možnosť B

Brada je už niekoľko rokov in, ale vyžaduje si dôkladnú starostlivosť. Inak...

03.06.2015 11:00
brada, muž, baktérie Foto:
Páčia sa vám muži s bradou?
debata

Brada je už dlhší čas u mužov „in“. Ale táto ozdoba na tvári môže pôsobiť na okolie až nechutne. Najmä podĺa zistení mikrobiológov z Univerzity v Novom Mexiku, ktorí svoje výsledky uverejnili v „Albuquerque News“. A nepríjemné zistenie číslo jeden? V brade objavili rovnaké baktérie ako na toaletách. Fuj!

Ako sa mohli takéto baktérie dostať do brady? Vysvetlenie je veĺmi jednoduché. Ak muž chytí kľučku na toalete a následne ho začne svrbieť brada, baktérie okamžite prenesie.

Podobne si priamo na tvár a k ústam prenáša bradatý muž aj ďalšie baktérie. Chytá peniaze, drží sa vo verejnej doprave, používa bankomat a následne sa dotkne brady. Navyše, mnoho mužov si bradu na tvári chytá a škriabe akosi podvedome, takže kontakt s pokožkou je častejší ako v prípadoch, kedy má muž tvár oholenú.

Čo by mali bradatí muži robiť? Alfou a omegou je starostlivosť. Bradu treba denne časať. Sú na to určené špeciálne kefy a hrebene. Ďalším pomocníkom je vosk na fúzy, ktorý sa postará o jej konečnú úpravu a takisto dodá vôňu. Dôležitým pravidlom je takisto bradu počas dňa chytať čo najmenej, dôkladne si umývať ruky. A bradu, podobne ako vlasy, pravidelne umyť jemným špeciálnym šampónom, použiť aj balzam a pravidelne strihať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #starostlivosť #brada #bakérie

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...