S týmito trikmi si spríjemnite život v podpätkoch

Noha stojaca na vysokých opätkoch je nádherná, máme o pár centimetrov viac, cítime sa bohovsky... No po pár hodinách v nich nás prestanú príšerne bolieť. Avšak nie s týmito tipmi.

28.05.2015 15:00
vysoké podpätky, opätky, high heels Foto:
Život v nich je krajší, no častokrát boľavý.
debata

Zásadne večer

Ak ste to doteraz robili tak, že ste si topánky spontánne kúpili cez obednú prestávku, zabudnite na takú možnosť. Na nákupy sa vyberte večer. Počas dňa nohy totiž ľahko napuchnú a sú teda večer o čosi „väčšie“ ako ráno.

Ani malá, ani veľká

Venujte pozornosť ideálnemu tvaru topánky: Nesmie byť ani príliš veľká, ani príliš malá, jednoducho, musí na nohu padnúť ako uliata. Ak je príliš malá, všetko bude tak či tak bolieť. Ak je naopak príliš veľká, budeme mať v nej prsty v permanentnom kŕči, pretože intuitívne nebudeme chcieť ani minútu strácať pôdu pod nohami. Nepríjemné tiež je, keď sa topánka (jedna či obe) vyzúvajú. Pomôcť v tomto prípade môžu aj vložky, mäkké vankúšiky – pod pätu alebo k špičke topánky. Ak vám to je jedno a túžite len po vysokej topánke, potom si dajte tzv. ihličky až na posledné miesto.

Trochu roztiahnuť

Topánky si roztiahnite. Pomôcť vám v tomto smere môže obuvník, alebo môžete použiť tento trik. Vezmite mikroténové vrecká a naplňte ich vodou. Pozor, musia byť kvalitné, nesmie cez ne kvapkať. Nechajte zamraziť – spolu s topánkami. Ľad má vyšší objem ako voda a preto sa topánky roztiahnú, ako potrebujeme.

Gélové vankúšiky

Investujte do nich. Nešetrite a zakúpte si v obuvi do každých topánok jedny – inak by ste ich museli zakaždým odlepovať a tak by čoskoro poputovali do koša.

Skrátiť podpätok

Nechajte si u obuvníka skrátiť podpätok. Oveľa to však nepôjde, inak by vám zničil konštrukciu topánky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ľad #obuvník #topánky #podpätky #opuch #ihličky #gélové vankúšiky

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...