Nenechajte sa prevalcovať rannými zlozvykmi

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo robíte ráno? A že vám to môže znepríjemniť celý deň?

20.05.2015 07:00
únava, žena, práca Foto:
Zasa ťažké ráno? Zbavte sa zlozvykov...
debata

Okamžite beriete do ruky smartfón

Čo sa stalo na Facebooku? Kto okomentoval moju fotografiu na Instagrame? Ešte ani poriadne neotvoríte oči, už vás prevalcujú informácie. A pritom ich vôbec nepotrebujete, navyše, nie vždy sú správy iba príjemné. Rannej závislosti na smartfóne by ste sa mali čo najrýchlejšie zbaviť, aby ste sa ráno mohli sústrediť na seba a na bezproblémový štart do nového dňa. A myslite na to, že nie je také dôležité, čo sa deje na sociálych sieťach ale to, čo sa deje vo vašom reálnom živote.

Z postele „vyleziete“ znechutená

Budík vám preruší sen a vy musíte okamžite vyskočiť z postele, aby ste všetko stihli. Nebolo by lepšie nastaviť budík o desať minút skôr a z noci sa spamätať pomalšie? Natiahnuť sa, pretrieť si oči a vychutnať si prvé slnečné lúče vo vašej spálni…

Vypijete iba kávu

Ráno je telo dehydrované a iba káva mu nestačí. Potrebuje aj čistú vodu. Pred raňajkami si doprajte pohár vody, prípadne ju dochuťte šťavou z citróna. Podporíte svoje trávenie počas dňa a telu dodáte potrebné tekutiny.

Plná hlava povinností

Áno, ráno je ten čas, kedy si máte naplánovať deň. Ale nezdá sa vám, že vaše zoznamy povinností sú čoraz dlhšie a na oddych či zábavu je stále menej času? Ráno začínate nelichotivou predstavou nekonečného dňa a nikdy nekončiacich povinností. Pritom častokrát si povinnosti umelo vytvárame. Nemusíte sa snažiť vyhovieť každému vo vašom okolí. Splňte si pracovné povinnosti na sto percent, to celkom stačí. A potom vypnite. Ráno si radšej plánujte, čo vás čaká po práci, kam zájdete či s kým. Do zamestnania tak vyrazíte s ľahšou hlavou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zlozvyk #vstávanie #ráno

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...