Rebarbora je totiž potravina bohatá na vitamíny a v našom tele pomáha hneď v niekoľkých procesoch. Vďaka obsahu vitamínov skupiny B sa uplatňuje ako zelenina krásy. Pomáha totiž k zlepšeniu kvality vlasov, či pokožky. Posilňuje tiež nervovú sústavu a krvotvorbu.
Vitamín K v rebarbore pomáha kostiam a je pomocníkom v prevencii proti Alzheimerovej chorobe. Málokto vie, že je bohatým zdrojom vápnika a hrnček na pare uvarenej pripravenej rebarbory vám ho poskytne viac ako pohár mlieka.
Jej typická kyslastá chuť vychádza z vysokého obsahu kyselín jablčnej a citrónovej. Je skvelá pri zápchach, keďže obsahuje dosť vlákniny a napomáha k lepšiemu metabolizmu. Pozor však, ak máte sklon k prekysleniu žalúdka. Vtedy ju z jedálnička vynechajte.
Pri rebarbore je dôležité vedieť ju správne pripraviť. Zväčša ju varíme vo vode (niekedy s pridaným cukrom, ak chceme napríklad pripraviť koláč). Môžeme ju však tiež zapekať, alebo dusiť (ošúpanú). Z rebarbory sa konzumujú stopky zelenej alebo ružovej až červenej farby. Pozor však na listy! Tie sú toxické.