Skúste skrásnieť s rebarborou, pomôže pleti, ale aj pri zápche

Podľa zeleninového kalendára nastáva sezóna rebarbory. Ani vy ste ju ešte nikdy nejedli. Tak najvyšší čas skúsiť to!

14.05.2015 13:00
Rebarbora je bohatá na vitamíny K, B či A. Foto:
Rebarbora je bohatá na vitamíny K, B či A.
debata

Rebarbora je totiž potravina bohatá na vitamíny a v našom tele pomáha hneď v niekoľkých procesoch. Vďaka obsahu vitamínov skupiny B sa uplatňuje ako zelenina krásy. Pomáha totiž k zlepšeniu kvality vlasov, či pokožky. Posilňuje tiež nervovú sústavu a krvotvorbu.

Vitamín K v rebarbore pomáha kostiam a je pomocníkom v prevencii proti Alzheimerovej chorobe. Málokto vie, že je bohatým zdrojom vápnika a hrnček na pare uvarenej pripravenej rebarbory vám ho poskytne viac ako pohár mlieka.

Jej typická kyslastá chuť vychádza z vysokého obsahu kyselín jablčnej a citrónovej. Je skvelá pri zápchach, keďže obsahuje dosť vlákniny a napomáha k lepšiemu metabolizmu. Pozor však, ak máte sklon k prekysleniu žalúdka. Vtedy ju z jedálnička vynechajte.

Pri rebarbore je dôležité vedieť ju správne pripraviť. Zväčša ju varíme vo vode (niekedy s pridaným cukrom, ak chceme napríklad pripraviť koláč). Môžeme ju však tiež zapekať, alebo dusiť (ošúpanú). Z rebarbory sa konzumujú stopky zelenej alebo ružovej až červenej farby. Pozor však na listy! Tie sú toxické.

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #vitamíny #benefity #pleť #rebarbora #krvotvorba

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...