Didiana: Golfistovi nezáleží na tom, či hrá v Karibiku alebo pod Tatrami

Hovorí o golfe tak často, že už hádam nie je nik, kto by nemal pocit, že moderátorka Dagmar Didiana Dianová je vášnivou fanúšičkou tohto športu.

03.05.2015 07:00
golf - Didiana Foto:
Moderátorka Dagmar Didiana Dianová.
debata

Druhý najrozšírenejší šport na svete hrá už niekoľko rokov a cení si, čo všetko jej do života priniesol. „Okrem iného napríklad aj prácu. Lebo ako moderátorka v rádiu a na akciách sa živím od pätnástich rokov, ale vzhľadom na moju lásku ku golfu som sa postupne prepracovala aj k moderovaniu golfových turnajov,“ hovorí moderátorka. „Mám radosť z toho, že sa mi podarilo skĺbiť koníček s prácou a potom, samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na dôležité benefity prírody. Vzduch, krásna zelená plocha, nie nadarmo sa hovorí, že zelená upokojuje. Hoci, keď zle zahrám, viem sa aj poriadne rozčúliť,“ vymenúva s úsmevom Didiana.

Golf je jej vášňou, Dagmar Didiana Dianová si... Foto: archív Dagmar Dianovej
golf - Didiana Golf je jej vášňou, Dagmar Didiana Dianová si ho zahrá na každej dovolenke.

Svoju športovú vášeň už otestovala na viacerých kontinentoch a testovala „gríny“ v Karibiku či Ázii. Chodieva dokonca na golfové dovolenky. „Boli sme s dievčatami – kamarátkami v Thajsku, Karibiku, v Turecku. Vždy keď niekam idem, aj s negolfistami, idem si sama zahrať,“ prezrádza. Zo spomenutého Thajska má milú príhodu. „Prišla som do klubu a keďže som v našej partii bola jediná, ktorá hrá, spýtala som sa manažéra, či si nejde dať so mnou jednu partičku. Bol to Angličan a hovorí mi: ‚Ja s vami nepôjdem, lebo nemám čas, ale sú tu dvaja páni z Československa, tak vám ich pošlem.‘ Takže v thajskom golfovom rezorte som sedela ja, moje tri kamarátky, ktoré si prišli dať kávičku a dvaja páni z Karlových Varov, s ktorými som sa zoznámila, dobre sme si zahrali a doteraz si píšeme,“ zaspomínala si Didiana.

Podľa nej však pre golfistu nie je dôležité, či švihá palicou pod Tatrami, v Malackách, alebo na karibskom ostrove. „Pre golfistu je najdôležitejšie, aby bolo ošetrené ihrisko a potom partia, s ktorou hrá,“ hovorí s úsmevom.

Golf je jej vášňou, Dagmar Didiana Dianová si... Foto: archív Dagmar Dianovej
golf - Didiana Golf je jej vášňou, Dagmar Didiana Dianová si ho zahrá na každej dovolenke, ale napríklad aj na charitatívnom turnaji Kvapky nádeje.

Najviac by si vraj želala, aby sa na Slovensku postavili nové ihriská. V golfe vidí veľký potenciál a mrzí ju, že miest na hranie je tak málo. „My sme zvykli chodiť do Turecka, ale tam šialene zdvihli ceny. Vybudovali nádherné rezorty, celý rok majú príjemné počasie, ale pri týchto cenách som sama zvedavá, kto im tam bude chodiť. Možno aj preto by sme sa mohli rozhýbať tu na Slovensku,“ konštatuje.

A čo investície? Nemyslí si, že golf sa medzi Slovákmi nerozšíril, lebo je finančne nákladný? „Určite treba rátať s väčšou počiatočnou investíciou. Ale ak už má človek základ, nie je to také nákladné. A predsa každý šport potrebuje základ. Keď si už potom idete zahrať – ste vonku štyri-päť hodín. Za rovnaký čas v nejakom nákupnom centre, kde mnohí Slováci trávia víkendy, minú rovnako. Takže je to podľa mňa naozaj najmä o tom, či človek chce a čo si vyberie,“ uzatvára Didiana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Golf #šport #Dagmar Dianová #Didiana

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...