Jana Hospodárová: Jediné, po čom som túžila, bolo rozbehnúť sa

Jana Hospodárová, Adam Žampa či Filip Tůma pobežia pre tých, ktorý behať nemôžu.

17.04.2015 11:00
Video: Janka Hospodárová: Nemám rada súťaživosť Foto:
Moderátorka Janka Hospodárová.
debata

Moderátorka Janka Hospodárová si zaspomínala na nepríjemné zranenie, ktoré ju na pár mesiacov pripútalo na nemocničné lôžko. „Dva mesiace som ležala v nemocnici so zlomenými stavcami a naozaj jediné, po čom som veľmi túžila, bolo rozbehnúť sa. A, našťastie, aj sa mi to po dlhých týždňoch podarilo,“ povedala.

Aj táto spomienka bola jedným z dôvodov, prečo sa moderátorka stala ambasádorkou podujatia Wings For Life, do ktorého sa tento rok zapojí 33 krajín sveta. A spomedzi známych ľudí, ktorí pobežia pre tých, ktorí bežať nemôžu, nie je jediná. Na štart sa 3. mája o 13.00 v Bra­tislave postavia aj herec Filip Tůma, lyžiar Adam Žampa, moderátor Matej Cifra či vodná slalomárka Jana Dukátová.

A hoci sa Hospodárová označuje skôr za rekreačnú bežkyňu, na svojom konte má už aj účasť na maratóne. „Mala som si možnosť vyskúšať bežať na štafetovom maratóne, vtedy som odbehla šesť kilometrov a zvládla som to. Momentálne trénujem so svojím psíkom a sama som zvedavá, koľko kilometrov sa mi podarí odbehnúť.“

Ivan Jakeš (druhý zľava), Jana Hospodárová (4.... Foto: Wings For Life
Wings For Life Ivan Jakeš (druhý zľava), Jana Hospodárová (4. zľava) a Filip Tůma (5. zľava) podporia beh Wings For Life.

Podobne ako ostatní bežci, aj ona bude na trati do momentu, než ju nepredbehne špeciálne auto, Catcher Car, ktoré vyjde zo štartu 30 minút po odštartovaní bežcov. V okamihu, keď auto pretekára predbehne, súťaž sa pre neho končí. Trať je naplánovaná na 100 kilometrov. Bojuje sa o lokálny, ale aj o celkový titul. Víťazí ten, kto spomedzi pretekárov na Slovensku, ale aj na všetkých kontinentoch, prejde najviac kilometrov.

Na Slovensku bude mať jedno z dvoch „Catcher Car“ špeciálneho vodiča, za volant sa posadí motocyklový pretekár a účastník Rely Dakar, Ivan Jakeš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Adam Žampa #Jana Hospodárová #Wings For Life

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...