Prírodné recepty na liečbu akné

Genetika, dedičnosť, kvalita pleti, znečistené životné prostredie, zlé trávenie, hormonálne zmeny. Akné a nepríjemné vyrážky na tvári majú mnoho spúšťačov.

12.04.2015 17:00
žhľavový čaj, čistenie, zápal Foto:
Žihľavový čaj prečisťuje krv a tým čistí pleť aj z vnútra.
debata

Poraďte si s nepeknými ozdobami kože prirodzeným spôsobom a receptami, ktoré používali na pleť bez vyrážok už naše staré mamy.

Repík

Pri akné ide predovšetkým o zápalové procesy na koži. Preto je základom staviť na bylinky, ktoré s nimi vedia zatočiť. Veľmi dobrou voľbou je práve repík. Hojivý odvar sa pripraví lúhovaním podobne ako čaj, iba silnejší a prikladá sa na postihnuté miesta. Najlepšie je aplikovať tri až päťkrát denne.

Zelený čaj

Ideálna voľba pre tých, ktorým by odvary z kvetov mohli spôsobiť kožné alergie. Zelený čaj sa nemusí len piť. Je prudko antioxidačný, čo veľmi vhodne hasí práve akné. Spravte si silnejší odvar a pomocou vatových tampónov vydezinfikujte pokožku. Hodí sa aj do pleťovej masky, keď ho zmiešate s jogurtom a necháte pôsobiť. Vhodná a spoľahlivá náhrada drahých prípravkov.

Žihľava

Určite nie prikladať, ale vypiť liter žihľavového čaju denne. Spoľahlivo prečisťuje krv od toxínov a tým čistí pleť aj z vnútra. Medzi pozitívne efekty patrí aj zníženie tvorby vyrážok, plus sviežejší a zdravší vzhľad samotnej pleti.

Zinok a B-čko

Dva základné prvky, ktoré ak chýbajú, tak pleť sa hlási alarmom v podobe narastajúcich pupáčikov. Nemusíte nutne siahať po farmaceutických prípravkoch. Najviac zinku sa nachádza v ustriciach, hovädzom mäsa, či vnútornostiach. Vitamínov B je celé spektrum a nachádzajú sa v obilninách, strukovinách, pšeničných klíčkoch, v zemiakoch, ale aj syroch, či vaječnom žĺtku.

Skorocel

V jeho názve je už obsiahnutý dôvod, prečo práve on. Vynikajúci je jeho výluh v alkohole. Po zriedení s vodou sa aplikuje priamo na postihnuté miesta a akné sa zacelia bez zbytočných jaziev.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #zelený čaj #žihľava #skorocel #prírodná liečba akné #repík

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...