Posila pre krásu aj mozog: Tieto štyri potraviny dajú do pozoru oboje!

Keď sa píše o tom, ktoré potraviny by sme mali jesť, aby naša pleť bola krajšia, alebo žiarivejšia, mnoho z nás neváha a klikne. Tak teraz máme k tomu bonus. Okrem krásy aj bystrý um!

11.04.2015 07:00
čučoriedky Foto:
Čučoriedky fungujú z dlhodobého hľadiska ako prevencia proti strate pamäti.
debata

Vedci preukázali pri nasledujúcich potravinách, že pôsobia blahodárne nielen na stav našej pokožky a fyzický vzhľad, ale sú tiež skvelými pomocníkmi pre pamäť, činnosť a funkcie mozgu či dokonca schopnosť sústredenia. Milé dámy, hor sa, do čítania!

Čučoriedky

Vďaka vysokému obsahu flavonoidov a antioxidantov zlepšujú prúdenie krvi v celom tele a platí to aj pre mozog. Z vedeckej štúdie vyplynuli zaujímavé poznatky – už 200 gramov čučoriedok denne zlepší schopnosť koncentrácie o dvadsať percent. Čučoriedky tiež fungujú z dlhodobého hľadiska ako prevencia proti strate pamäti. A čo sa týka spomenutej fyzickej krásy – vysoký obsah vitamínov a už spomenutých antioxidantov pôsobí veľmi priaznivo aj na bunkovú výmenu. Pleť je jasnejšia a žiarivejšie aj vďaka vitamínu C a E.

Sardinky

Spoločne s lososom patria k potravinám s bohatým obsahom omega 3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré, ako preukázali vedci, dokážu zlepšiť pamäť a pôsobia pozitívne na činnosť mozgu. Tieto dôležité kyseliny v tele tiež fungujú pri tvorbe dobrého cholesterolu. Sú prospešné pre svaly, kĺby aj pokožku.

Vlašské orechy

Obsahujú kyselinu, ktorá zlepšuje okysličovací proces v tele v pozitívne tak pôsobia nielen na mozog, ale celkový telesný stav. Vďaka obsahu vitamínov B a E sa zase skvelo presadzujú ako pomocníci v boji pre krajšiu pokožku. Dokážu totiž v tele odbúrať voľné radikály a chránia ho tak (spoločne s pokožkou).

Šalát (kučeravý)

Jeho benefity vidia často odborníci na výživu najmä v obsahu vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie. Pravdou však je, že obsahuje aj vitamín A, ktorý sa podieľa na prevencii kožných chorôb a obsahuje tiež vitamín K, ktorý pôsobí proti zašednutiu pokožky či unavenému vzhľadu. Vedecké štúdie zároveň preukázali, že dlhodobá konzumácia listovej zeleniny a rozličných druhov šalátov sa priaznivo prejavuje na stave nášho mozgu, špeciálne pamäťových funkcií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #krása #mozog #pamäť #benefity #pleť #vitamín

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...