Chudnite bez trápenia, buďte sýta dlhšiu dobu! Ako?

Nehladujte, ale voľte správne potraviny.

10.04.2015 13:00
kuchyňa, varenie, polievka Foto:
Navarte si také jedlo, ktoré vás skutočne zasýti.
debata

Neustály hlad! Aj to je jeden zo signálov nesprávnej diéty. Ak však zvolíte potraviny, ktoré zasýtia na dlhú dobu, máte body k dobru!

Ovsené vločky
V žalúdku zväčšia svoj objem, navyše obsahujú množstvo minerálnych látok a vlákniny, ktorá pomáha tráveniu. Ak si ich doprajete napríklad s jogurtom a čerstvým ovocím, máte na niekoľko hodín pokoj.

Celozrnný chlieb
Aj krajec celozrnného chleba je bohatý na vlákninu. Ak máte chuť – môžete skúsiť jednoduché porovnanie: Na raňajky zjedzte krajec bieleho chleba a čakajte, za akú dlhú dobu vyhladnete. Rovnaké množstvo, ale celozrnného chleba, si doprajte nasledujúce ráno. Ten rozdiel vás milo prekvapí.

Strukoviny
Šošovica, fazuľa či hrach – okrem vlákniny obsahujú aj bielkoviny, takže telo zasýtia priam ukážkovo. Skúste si ich pripraviť na spôsob zdravých šalátov, kombinujte ich s ďalšími druhmi zeleniny a bielym jogurtom.

Tvaroh s ovocím
Tvaroh ponúka poriadnu porciu bielkovín a tie zasýtia na niekoľko hodín. Ideálne spojenie: tvaroh a maliny či černice, práve tieto druhy ovocia sú chudobné na sacharidy.

Polievka
Nie však každá. Skúste polievku zo strukovín, zemiakov a mrkvy. Po tejto kombinácii sa hlad tak rýchlo neprihlási a môžete ju jesť aj niekoľko dní po sebe, neomrzí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chlieb #chudnutie #trávenie #polievka #vločky

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....