Matcha: Sila samurajov a štíhla línia z jednej šálky

O zelenom čaji sa hovorí ako jednej z najúčinnejších rastliniek. Existuje "zelený kráľ", ktorý má silu ako žiadny iný.

05.04.2015 11:00
Matcha čaj, antioxidanty Foto:
Matcha čaj má toľko kofeínu ako šálka kávy, ale uvoľňuje sa postupne.
debata (3)

Pili ho samuraji pred bojom. Je unikát na pomoc pri chudnutí, každý dúšok posilňuje a dodáva energiu až na šesť hodín bez búšenia srdca a vedľajších účinkov. Kto by nechcel ochutnať Matcha čaj?

Tajomná príprava

Matcha čaj je svetový čajový unikát. Dôvodom je, že sa nelúhuje, ale pije sa doslova celý. Jeho život od prvého klíčneho lístku až po zaliatie v našej šálke je sám o sebe príbehom, ktorý si zaslúži pozornosť. Matcha čaj začal svoj život v Číne, ale ten najkvalitnejší dnes produkujú Japonci. Vyrába sa z čaju Tencha. Posledné mesiace rastie v takmer úplnej tme, zakrytý tkaninou. To spôsobuje vysoký obsah chlorofylu. Čaj sa po usušení melie tradičným kamenným mlynom, pričom jeden mlyn za hodinu namelie približne 40g čaju, čo je obvykle jedno balenie kvalitného čaju.

Čaj za desať čajov

Jeden až dva gramy na dva deci vody. Taký je pomer, v ktorom sa rozpúšťa prášok približnej veľkosti sedem mikrónov. Matcha sa zalieva vodou s teplotou 80% a mieša špeciálnou bambusovou metličkou. Dostanete nasýtený zelený nápoj vynikajúcej chuti. Chuť a vôňa nie sú to jediné, čím vás čaj opojí. Malá šálka Matcha čaju má nutričnú hodnotu ako desať šálok klasického zeleného čaju. Obsahuje 137-krát väčšie množstvo antioxidantov ako bežný čaj. Má toľko kofeínu ako šálka kávy, ale vďaka antioxidantu EGCG sa uvoľňuje postupne a dodáva silnú energiu šesť až osem hodín. Jediné negatívum Matcha čaju môže byť prebdená noc.

Magické sústredenie

Matcha čaj používali samuraji a dnes je „drogou“ všetkých mníchov, ktorí sa pripravujú na dlhé modlitby. Látka L-theanín iniciuje mozog k tvorbe alfa vĺn. Preto sa o ňom hovorí ako o nápoji vysokých vibrácií a dúšku šťastia. Vďaka energii a pokoju, ktorý vás ovládne, posilňuje kreativitu, tvorivosť, meditáciu a plnohodnotný relax. Ide o energetickú raketu bez búšenia srdca, či nervozity. Niektorí dosahujú extrémne silné fázy sústredenia. Nie nadarmo to bol čaj japonských bojovníkov, ktorí tiahli do bojov.

Chudnite rýchlejšie

Matcha je pre ženy magický nápoj. Stačí pár dúškov a metabolizmus pobeží na vyššie obrátky. Tento zelený zázrak zrýchľuje spaľovanie jedla 4-krát. Spaľovací proces z úrovne 10% upgraduje až na 40%. Je kľúčovým nápojom na spaľovanie tukov a naštartovanie metabolizmu. Pri cvičení je nenahraditeľným sparring partnerom.

Žiadny cukor

V jednej šálke nájdete 3 g vlákniny a nula percent cukru. Výrazne preto zahasí smäd a glykemický index sa ani nepohne. Prirodzene čaj sa nesladí, nedochucuje, neriedi. Základom je prijať tento dar prírody v najčistejšej forme. Odmena vás ale poteší.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #zelený čaj #antioxidanty #Matcha čaj

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...