Potraviny, ktoré nám najviac ničia telo!

Neprajú zdraviu, kráse, dlhovekosti, vedia len obratne pohladiť chuťové bunky. Pár minúť rozkoše na jazyku znamená, že vaše telo zásobíte toxínmi.

03.04.2015 17:00
vyprážané jedlo, fritovanie Foto:
Aj zdravé jedlo môžete pokaziť vyprážaním.
debata (6)

Odrazí sa to v tvári, na výkonnosti aj línii. Platí zásada, že čo máte na tanieri, to sa ukáže aj v tvári. Vyhnite sa preto jedlám, ktoré si so zdravým životom netykajú.

Pšeničné jedlá

Netreba to s nimi preháňať. Obsahujú jednu nelichotivú zložku, ktorou je lepok. Mnoho ľudí má naň intoleranciu, ani o tom nevie. Patríte ku skupine ľudí, ktorí sa cítia po konzumácii chleba ospalí, nafúknutí, akoby vám jedlo chuť do života vzalo a nie dalo? Môže to byť práve lepkom. Čím je človek starší, tým horšie ho spracováva. Lepok zvyšuje hladinu zonulínu, ak jeho hladina príliš stúpne, v čreve dochádza k zaplavovaniu tela toxínmi a nestrávenými bielkovinami. Dokonca sa mu pripisujú aj potenciálne hrozby v otázke Parkinsonovej aj Alzheimerovej choroby. Rozhodne netreba byť na chlebovej diéte.

Vyprážané jedlá

Aj zdravé jedlo môžete pokaziť vyprážaním. Najmä v rýchlom občerstvení, kde dochádza k prepaľovaniu tuku a oleja. To spôsobuje v našom tele vznik voľných radikálov, vnútorné zápalové procesy a zvyšuje sa aj potenciál vzniku rakoviny. Vyprážané jedlá vplývajú negatívne aj na pečeň. Zvyšujú zlý cholesterol a znižujú dobrý. Navyše sa z nich priberá. Skutočne to nie je lahôdka, hoci vyprážaný syr s hranolkami sa na tanieri priam božsky usmieva.

Údeniny

Problémom sú vysoké množstvá soli. Jej obsah by sa mal zmestiť do približne 2300 – 2500 g denne, preto je vhodné strážiť si nákup a nájsť čas na preštudovanie obsahu mäsových výrobkov. Mäso ako také v nich nie je najproblémovejšie. Soli, farbivá aj konzervanty zásobujú naše telo zlobou.

GMO

Geneticky modifikované potraviny sú jedným veľkým otáznikom v našom jedálnom lístku. Pravdou je, že čoraz viac sóje, pšenice, kukurice a poľnohospodárskych plodín sa geneticky upravuje. Nikto presne nevie, ako sa genetické úpravy odrazia na živých organizmoch. Niektorí tvrdia, že sa len bránime pokroku, iní zasa, že v našom organizme takéto plodiny spôsobujú nezvratné negatívne zmeny. V súčasnosti medzi zástancami zdravého životného štýlu a výživy prevláda názor, GMO plodiny patria jednoznačne na čiernu listinu.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #pšenica #zdravé jedlo #údeniny #lepok #GMO #vyprážanie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...