Z ovocia priberiete. Ak ho nejete správne!

Ovocie bolo prakticky súčasťou každého stravovania, ktoré malo viesť k úbytku váhy.

31.03.2015 17:00
ovocie, vitamíny, výživa Foto:
Večer nie je vhodný čas na ovocný šalát.
debata

Banány, pomaranče a grepy mali vytlačiť z jedálneho lístka údeniny, šunky či syry. Napriek rošáde sa mnohým ženám nedarilo schudnúť, hoci im už vitamíny lezú aj ušami. Problémom je nesprávny systém. Z ovocia sa dá nielen schudnúť, ale aj kvalitne pribrať, ak ho neviete správne konzumovať.

Na vine je cukor

Ovocie je dôležitou zložkou výživy a jeho príjem je potrebné prakticky za každých okolností zvýšiť. Nie vždy je však vhodný čas dať si ovocný šalát. Čo sa týka vitamínov a zdraviu prospešných látok, tým je jedno, kedy ich dopravíte do žalúdka. No vaša línia môže zakvíliť, ak si k televízoru miesto čipsov dáte banány, nebodaj sušené marhule, alebo figy. Zradným sa stáva cukor, ktorým zrelé ovocie disponuje.

Skvelý štart do dňa

Ovocie nikdy neoľutujete na raňajky. Je to najvhodnejší čas, kedy si dopriať vitamíny. V prvom rade máte úžitok z vitamínov prakticky okamžitý. Rýchlym cukrom sa osviežite a dostanete po dlhej noci energický náboj. Ráno je pre telo ideálne prijať sacharidy z ovocia, pretože štandardne sa rozbiehate a minimálne do desiatej hodiny sa v práci ani nezastavíte. Počas voľných víkendov, keď sa po raňajkách presuniete k televízii, je lepšie zmeniť rýchle cukry za tie pomalšie.

Priberáte aj z vody

Klasický scenár, hoci sa snažíte odtučňovať. Ak sa to týka aj vás, spytujte si svedomie, či nemáte v jedálničku priveľa ovocia. Nič jednoducho netreba preháňať. Plný tanier ovocia by mal byť každodennou súčasťou našich stravovacích návykov. Preto nikoho od jeho konzumácie neodrádzame, práve naopak. Zjesť plný tanier ovocia by mala byť hlavná zásada správneho stravovania. Platí však, že tanier, alebo pokojne aj dva konzumujte výlučne doobeda. Po dvanástej hodine je lepšie ostať verný zelenine.

Pozor na banány

Čím sú zrelšie, tým viac cukru obsahujú a tým viac z nich môžete priberať. Naopak zelenšie banány sú na cukor chudobné a línia nebude protestovať, ak po nich siahnete aj v neskoršom čase. Táto priama úmernosť ale platí takmer o každom ovocí. Čím je plod zrelší, tým viac cukru z neho vaše telo príjme.

Najcukornatejšie ovocie

Banány sme už spomenuli, no medzi lídrov v sladkosti patrí aj kiwi, hrozno, čerešne, marhule, ananás, slivky, či mandarínky. Ak ste fanúšikom týchto ovocných pochúťok, líniu zosekáte iba ich konzumovaním v dopoludňajších hodinách. Telo ich počas dňa spáli, naopak, večer pred spaním sa aj energia z ovocia premení na tuky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #ovocie #kalórie #hrozno #priberanie #banány #cukornatosť

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...