5 tipov: Ako variť chutne, no menej kaloricky!

Pôžitok bez odriekania. S jednoduchými trikmi pri varení k ideálnej postave.

19.03.2015 09:00
varenie, gazdinka Foto:
Varte chutne, no tak, aby ste pribrali čo najmenej.
debata

Aj vy každý rok chudnete do plaviek? Aby ste neboli odkázané na poslednú chvíľu na drastickú diétu, začnite a pripravovať už teraz. Napríklad s týmito trikmi pri varení.

Postrekovanie

Pomocou rozprašovača možno olej rozložiť na panvici rovnomerne. Dbajte na to, aby nebol olej na panvici príliš horúci, keď na nej mäso začnete smažiť. Týmto spôsobom použijete menej tuku, ako keď ním panvicu polejete.

Používajte alobal

Na všetko, čo pečiete v rúre, používajte alobal. Rybu alebo zeleninu posypte čerstvými bylinkami, zabaľte do fólie či alobalu, riadne uzavrite a pečte vo vlastnej šťave. Olej nepotrebujete.

Light a chrumkavo

V oleji dochrumkava vyprážané krutóny chutia vynikajúco – v šaláte aj v polievke. Keby len nemali toľko kalórií! Čo môžete urobiť lepšie? Na kocky nakrájaný chlieb opečte s cesnakom. Takto pripravené krutóny chutia tiež perfektne a sú menej kalorické.

Ideálne prílohy

Kto sa nechce vzdať pečeného kuraťa, môže si aspoň pripraviť menej kalorickú prílohu. Vzdajte sa hranoliek či zemiakových krokiet. Podstatne zdravšou variantou sú varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, ryža alebo celozrnné cestoviny.

Ľahký dezert

Trochu zašvindľovať môžete aj pri dezerte. Pri krémových dezertoch ako je šľahačková torta, platí: Nahraďte polovicu šľahačky bielym nízkotučným jogurtom. Má oveľa menej kalórií a chutí ešte aj osviežujúco ľahko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #varenie #kalórie #olej #cesnak #jogurt #ideálna postava #krutón #alobal

+ Nájdite čas na relax, zmierni to stres.
Úspech v podnikaní je blízko, verte svojim schopnostiam....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....