Aj vy každý rok chudnete do plaviek? Aby ste neboli odkázané na poslednú chvíľu na drastickú diétu, začnite a pripravovať už teraz. Napríklad s týmito trikmi pri varení.
Postrekovanie
Pomocou rozprašovača možno olej rozložiť na panvici rovnomerne. Dbajte na to, aby nebol olej na panvici príliš horúci, keď na nej mäso začnete smažiť. Týmto spôsobom použijete menej tuku, ako keď ním panvicu polejete.
Používajte alobal
Na všetko, čo pečiete v rúre, používajte alobal. Rybu alebo zeleninu posypte čerstvými bylinkami, zabaľte do fólie či alobalu, riadne uzavrite a pečte vo vlastnej šťave. Olej nepotrebujete.
Light a chrumkavo
V oleji dochrumkava vyprážané krutóny chutia vynikajúco – v šaláte aj v polievke. Keby len nemali toľko kalórií! Čo môžete urobiť lepšie? Na kocky nakrájaný chlieb opečte s cesnakom. Takto pripravené krutóny chutia tiež perfektne a sú menej kalorické.
Ideálne prílohy
Kto sa nechce vzdať pečeného kuraťa, môže si aspoň pripraviť menej kalorickú prílohu. Vzdajte sa hranoliek či zemiakových krokiet. Podstatne zdravšou variantou sú varené zemiaky s petržlenovou vňaťou, ryža alebo celozrnné cestoviny.
Ľahký dezert
Trochu zašvindľovať môžete aj pri dezerte. Pri krémových dezertoch ako je šľahačková torta, platí: Nahraďte polovicu šľahačky bielym nízkotučným jogurtom. Má oveľa menej kalórií a chutí ešte aj osviežujúco ľahko.