Večný stres a predsa chcete chudnúť? Ide to!

Ako sa v náročnom období vyhnúť nástrahám nezdravej stravy?

16.03.2015 07:00
chudnutie, strava, žena Foto:
Chudnutie v období stresu?
debata

Prežívate dlhodobo obdobie stresu, napriek tomu túžite po štíhlejšej postave?

Bojujete proti stresu sladkosťami? Zrejme áno. Okamžite vyrovnajú hladinu cukru, na chvíľu sa upokojíte a telu dodáte energiu. Ale len na krátky čas. Ak však chcete naozaj kilogramy „zhadzovať“, na takúto pomoc čokoládových tyčiniek či cukríkov zabudnite.

Bohužiaľ, telo nám to práve neuľahčuje. Ako jeho potreby v náročnom období držať na uzde? A ešte aj chudnúť?

Čo nemáte po ruke akoby neexistovalo. Ak sa dostaví stres, okamžite hľadáte niečo nezdravé pod zub. A pritom stačí tak málo – takéto veci jednoducho nekupovať.

Plánovanie je skvelá vec, aj keď sa týka stravovania počas dňa. Ak viete, že vás čaká deň plný stresu, prispôsobte tomu aj jedálniček. Nakúpte si do zásoby „zdravé“ veci, naplánujte si obed a stravovací program dňa dodržte.

Majte po ruke „zdravé“ dobrôtky, ktoré túžbu po sladkom zaženú. Ideálne sú oriešky, ale aj pokrájaná zelenina či kúsky ovocia. Ak už nič iné, jablko a banán sa dá skladovať naozaj všade a máte ich hneď po ruke.

Majte vždy pripravenú športovú tašku. Ak je po práci čas a na vás príde chuť cvičiť, môžete okamžite vyraziť. Odbúrate stres a urobíte niečo pre svoje telo.

Práve v období stresu si musíte dopriať aj oddych. Aby ste zvládali myslieť aj na znižovanie hmotnosti, mali by ste byť minimálne dobre vyspatá. S oddýchnutou hlavou pôjde lepšie aj práca, aj plánovanie aj cvičenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #stres #zásady

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...