Vrásky, akné či fľaky po cvičení: Viete, ako s nimi zabojovať?

Pohyb a cvičenie by mali v našom živote chýbať nemali. Lenže, popri tom udržiavaní sa vo forme a pri štíhlej a pevnej figúre, sa objavujú aj faktory, ktoré nás nie vždy potešia.

10.03.2015 11:00
cvičenie - fitness - pokožka Foto:
Intenzívne cvičenie dá pokožke zabrať. Treba sa teda o ňu náležite postarať.
debata (1)

Poznajú ich napríklad ortodoxné športovkyne, ale tiež dámy, ktoré sa nárazovo vrhnú na intenzívnu fyzickú aktivitu – vrásky, fľaky, začervenaná pleť – to všetko môže vyvolávať aj intenzívna a pravidelná fyzická aktivita.

Dá sa vôbec skĺbiť a dokonale zvládnuť oboje, teda starostlivosť o telo, no zároveň o svieži a príťažlivý vzhľad? Určite áno. Musíte si však uvedomiť, že tomu by mal byť prispôsobený aj tréning, rozvrh či strava.

Intenzívne cvičenie dá pokožke zabrať. Treba sa...
Shiseido Bio-Performance Super Corrective Serum.
+3Jemný pleťový píling Avéne určený aj na citlivú...

1. Vrásky a strhaná tvár

Stáva sa ženám aj mužom, ktorí sa intenzívne venujú napríklad behaniu. Kilometre denne sú síce dobrá vec pre náš srdcovocievny systém, či postavu bez tuku a svaly, no na druhej strane sa podpisujú aj na tvári. Vrásky aj ryhy sa v tvári tvoria rýchlejšie, pokožka vyzerá častejšie unavená, prípadne pórovitá.
Riešením by mala byť zvýšená starostlivosť o pleť, ale tiež vyvážený tréning. Pokiaľ je to možné, pri jeho tvorbe by ste mali zájsť za odborníkom a v tomto prípade nemáme na mysli len trénera, ale aj lekára, ktorý dokáže napríklad meraniami zistiť, kedy už vo vašom tele dochádza k negatívnym javom v rámci intenzívnej fyzickej aktivity (a tým pádom sa poškodzujú aj pleťové bunky a ich DNA). Po každom tréningu by mala nasledovať aplikácia intenzívneho a vyživujúceho séra, ideálne takého, ktoré dokáže stimulovať tvorbu kolagénu a dodať pokožke hydratáciu.
Náš tip: Shiseido Bio-Performance Super Corrective Serum (pomáha obnovovať v pleti produkciu kolagénu, elastínu a kyseliny hylaurónovej. Pôsobí proti vráskam a ochabnutej pleti)

2. Vyrážky

Nie je zvláštnosťou, ak sa pri pravidelnom cvičení zvýši počet vyrážok a pleť je odrazu citlivejšia a problematickejšia než ste mali v puberte. Stáva sa to podľa odborníkov najmä vtedy, ak sa do cvičenia vrhnete po dlhšej pauze nič nerobenia.
Odporúča sa po každom cvičení pokožku intenzívne vyčistiť. Do sprchy si preto nezabudnite vziať kvalitný prípravok na pleť, ale aj telo (vyrážky sa objavujú často aj v dekolte alebo na chrbte). Ak cvičíte viackrát týždenne, môžete pridať aj píling. Telový sa nebojte používať aj viackrát týždenne. Po sprche použite kvalitný krém či ľahší a nezaťažujúci gél určený pre citlivú a problematickú pleť.
Náš tip: Na pokožku tela antistresový telový píling Dermacol Grape & Lime, na tvár jemný čistiaci píling Avéne, ktorý je určený aj na citlivú pleť a dôkladne čistí.

3. Začervenaná pleť

Dôvodom červenej a podráždenej pleti je pot, intenzívna aktivita, ale tiež klimatizácia či ventilácia vo fitness centre. Ani wellness v tomto prípade nespraví najlepšiu službu.
Riešením môže byť pravidelné čistenie pokožky s čistiacim prípravkom s obsahom kyseliny salicylovej. Následne tiež aplikujte prípravky na redukciu začervenanej pleti.
Náš tip: Upokojujúci denný krém proti začervenaniu – Eucerin AntiRedness Soothing Care

4. Ochabnutá pokožka

Pýtate sa, aká? Veď predsa cvičíte. Lenže, práve o to ide, ak začínate s cvičením, telo pociťuje zmenu a mení sa zvnútra aj zvonku. Stačí jedna konfekčná veľkosť dolu pri intenzívnom tréningu a hoci telo spevňujete, pokožka sa prispôsobuje pomalšie. Aj preto majú mnohé ženy pocit, že po pár týždňoch cvičenia majú akoby ovisnutejšie prsia či stehná vyzerajú „mľandravo“. Netreba poľavovať v snahe, ale zároveň si uvedomte, že telu treba dopriať správny prístup. Jedným z nich je automasáž – či už v prípade poprsia, alebo stehien a bruška. Druhým tiež využite spevňujúcich prípravkov, krém a mliek.
Náš tip: Spevňujúce telové mlieko do sprchy s obsahom koenzýmu Q10 – Nivea InShower Body Lotion Firming

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...