5 pravidiel, bez ktorých NIKDY neschudnete

Môžete mať najnovšiu, najspoľahlivejšiu, aj najradikálnejšiu diétu. Ak si k nej nenaordinujete základnú päticu správneho chudnutia, všetko bude zbytočné.

08.03.2015 11:00
cvičenie, fitnes, zdravie Foto:
K cvičeniu aj zmene jedálneho lístka si nájdite kamošku.
debata

S nimi zas pochopíte, že nie všetko je iba o nastavení životosprávy.

Neberte chudnutie ako pokánie

Zo zhadzovania, cvičenia, dokonca aj z hladu sa musíte jednoducho tešiť. Vtedy vášmu telu vyšlete tie správne signály, že ste šťastná a všetko sa vám bude znášať s omnoho väčším nasadením. Dokonca aj výsledok sa dostaví skôr, ako keď sa budete každý deň trápiť, že ste na diéte.

Stanovte si reálne ciele

Zhodiť dve kilá za týždeň je pohoda. Ale skoncovať s desiatimi kilami za dva týždne, nie je zdravé a takpovediac ani reálne. Stanovte si primeraný a hlavne zdraviu prospešný časový horizont. Pokiaľ si neviete naordinovať triezvosť sama, požiadajte o radu odborníka dietológa, alebo fitnes trénera. Časový harmonogram správnej línie je základom úspechu. Ako sa vraví, neexistuje nemožný cieľ, iba nemožný harmonogram.

Majte disciplínu

Prekročiť stanovené hranice aj o milimeter je nesmierne nebezpečné. Problém nie je v tom, že si počas diétneho programu doprajete čokoládu. Rozhodne z toho nepriberiete. Problémom však je, že ste neodolali. Vaša vôľa je slabá a telo každé vybočenie z diéty berie ako prehru. Tým okamžite spúšťa obranný mechanizmus a snaží sa sabotovať vaše rozhodnutia na podvedomej úrovni, pretože nikto nechce každý deň prehrávať. Aj keď len o kocku čokolády. Malé hriechy vedú k veľkým a nakoniec zistíte, že na vás asi „nič nefunguje“.

Nebuďte sám

K cvičeniu, alebo aj zmene jedálneho lístka si nájdite kamošku. Potreba podporovať sa, stimulovať a mať oporu v krízových dňoch je na nezaplatenie. Spoločníčka má aj efekt hecovania k výkonom a malé súťaže v rámci diétneho programu vôbec nie sú na zahodenie. Nájdite si dobrého hráča do tímu a vyhráte aj sama nad sebou.

Nastavte sa na vytrvalosť

Každé telo je iné. Každý organizmus reaguje inak. Jedno je však jasné. Ak chcete dobrú líniu, bude to trvať. Niekomu dlhšie, inému kratšie. Raz to však príde, pretože systematická práca prináša ovocie. Nesmiete sa však vzdať. Nikdy. Ani v čase stagnácie. Kto neustúpi, vždy dôjde do cieľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #motivácia #vytrvalosť #disciplína

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...