Zlepšite si zrak pomocou jednoduchých trikov

Bez ohľadu na to, či chcete dovidieť lepšie na sexi chlapov, alebo na cestu, lepší zrak sa zíde každej.

07.03.2015 14:00
zrak, oči, mejkap Foto:
Pravidelným tréningom zaostrovania môžete úplne zahodiť okuliare.
debata

Sme lenivou generáciou, ktorá už roky pokles očnej sviežosti rieši okuliarmi. Pravidelným cvičením oka však mnohí pochopili, že okuliare nie sú potrebné. Dokonca pri pravidelnom cvičení sa dá zbaviť aj dioptrií.

Žmurkajte

Začíname od toho najjednoduchšieho. Pravidelne a uvedomelo žmurkajte. Pri sledovaní televízie, alebo monitora naše oko začína byť sústredené na jednej bod. Nie je vystavované zmenám prúdenia vzduchu ako pri pozorovaní reálneho sveta a má tendenciu vyschnúť. To spôsobuje degenerácie aj slabnutie zraku. Práve málo žmurkania je dôvodom, prečo ľudia pred monitormi siahajú stále po vyšších dioptriách.

Trénujte zaostrovanie

Oko je orgán ako každý iný. Ak sa nepoužíva, zvykne chradnúť. Pri rukách nám strata svalov príliš neprekáža, pri oku sa ochabnutie prejavuje zhoršovaním zraku. Niekoľkokrát denne aspoň dve – tri minúty trénujte zaostrovanie. Rýchle ostrenie oka z blízkeho bodu na ďaleký. Už po pár cvičeniach zistíte, že vidíte jasnejšie. Pravidelným tréningom môžete dokonca úplne zahodiť okuliare.

Uvoľnite krčnú chrbticu

S očami značne súvisí aj krčná chrbtica. Jej stuhnutie prakticky blokuje všetko, čo je nad ňou. Od správneho myslenia až po dobrý zrak. Precvičujte si krk masírovaním, predkláňaním a krúžením. Spolu s tým si môžete na oči klásť teplé dlane zohriate trením. Postup je jednoduchý a prináša oslnivé výsledky.

Oplachovanie

Každé ráno by okrem nanášania tieňov na oči malo súvisieť aj s oplachovaním. Dvadsaťkrát pretrite oči najprv teplou a potom rovnakým počtom opakovaní aj studenou vodou. Rozprúdite tým v nich krv a energiu. Po praktizovaní tejto malej mágie nebudete potrebovať okuliare veľmi veľa rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prevencia #oči #zrak #zraková ostrosť

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....