Chorý kolega oproti? Nenechajte sa nakaziť!

Aj oproti vám sedí kolega s červenými očami a večne kýchajúci?

05.03.2015 13:00
choroba, chrípka, kancelária Foto:
Chorý kolega? Čo robiť?
debata

Chrípka zúri aj okolo vás? A len s nevôľou sa pozeráte na viditeľne chorého kolegu, ktorý nezostal v posteli? Či dokonca hneď na niekoľkých, ak pracujete v kancelárii „open space“?. Ako docieliť to, aby ste sa od neho nenakazili?

Umývajte si ruky

Jednoduchý zvyk, ktorý nás učili už od jasličiek. A naozaj pomáha. Odborníci dokonca hovoria, že bozkávanie je hygienickejšie než podávanie si rúk. Myslite na to! A od veci nie je mať v kabelke aj dezinfekčný gél na ruky, ktorý „zabíja“ baktérie.

Vitamíny!

Deň začnite pohárom vlažnej vody so šťavou vytlačenou z polovice citróna. Ak nie ste zástankyňou výživových doplnkov, doprajte si ráno napríklad lyžičku rakytníkového oleja, ktorý je bohatým zdrojom vitamínui C. A na pomoc si vezmite aj zinok, posilníte si imunitný systém.

Pite bylinkové čaje

Samozrejme, neexistuje žiadna vedecká štúdia o tom, že pitie čaju vás dokáže uchrániť pred chrípkou. Každopádne čaj z tymiánu pomáha pri začínajúcom kašli, zázvorový čaj pomáha pri prechladnutí, lipový čaj pri horúčke. A čerstvé šťavy takisto pomáhajú organizmu, vyskúšajte napríklad cviklu s jablkom.

Odpočívajte

Ak všade naokolo zúri chrípka, môže si vybrať práve toho, kto má oslabený organizmus. A oslabenie spôsobuje aj dlhodobý stres, málo odpočinku, zlý spánok. Dbajte na to, by ste do práce chodili oddýchnutá a ak je to možné, buďte v „pohode“.

Rúško na tvár

Možno nevyzerá práve esteticky, ale počas cestovania v hromadnej doprave alebo v kancelárii, kde pracujete v spoločnej miestnosti „open space“, môže pomôcť. Cena nie je nijako závratná, kúpite ho už za pár centov v lekárni.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #choroba #kancelária #kolega #nákaza

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...