Vyskúšajte jedlá, z ktorých omladnete

Jesť oddnes nemusíte iba kvôli nasýteniu. Správne menu na tanieri zaručí mladý výzor až do staroby. Alebo aspoň tak dlho, ako to bude možné...

02.03.2015 09:00
javorový sirup, miazga, sladidlo Foto:
Javorový sirup sa vyrába z miazgy javora cukrového.
debata (1)

Javorový sirup

Je jedným z účinných liekov proti starnutiu. Sladká miazga zvyšuje imunitu a pôsobí protizápalovo. Jedna polievková lyžica je skvelý spôsob, ako si osladiť jedlo a pritom urobiť niečo pre svoje zdravie.

Uhorka

Pri konzumácii podporuje krvný obeh, odďaľuje vznik Alzheimerovej choroby. Pomáha zdraviu chrupaviek a kostí. Behať môžete preto ako zamladi aj keď ostatné rovesníčky už budú mať termín u ortopéda. Na koži v podobe obkladov likviduje vačky pod očami, opuchy, dokonca znižuje výskyt celulitídy.

Kokosový olej

Je účinný takmer na všetko a výrazne omladzuje. Panenský kokosový olej zvyšuje hydratáciu pokožky o 32%. Dokonca zmierňuje ekzémy. Vyhoďte všetky drahé krémy a vráťte sa k prírode.

Kvety a listy

Nie sme bylinožravce, ale bolo dokázané, že listová zelenina a kvety sú skutočne cestou k dlhovekosti aj mladému vzhľadu. Jedlé kvety sú v našich končinách novinkou, ale majú protizápalové, antioxidačné aj protirakovinové účinky. Jedlé ruže sú skutočným pokladom dlhovekosti a k favoritom, ktorí by nemali chýbať krásnym a mladým ženám na tanieri patrí aj kel, špenát, či púpava.

Zelený čaj

Má povzbudivé účinky a k tomu more antioxidantov. Tie doslova obmývajú ľudské bunky od nánosov toxínov. Tým pádom od pleti až po svaly budete žiariť spokojnosťou a mladosťou. To beriete všetkými desiatimi, nie? Kofeín na povzbudenie je už len príjemným bonusom

Tekvicové a slnečnicové semienka

Bohatý zdroj selénu, horčíka, bielkovín aj vitamínu E. To je kľúč ku krásnej, napnutej pokožke na tvári a správnej hydratácii. Horčík zasa zmierňuje stres, takže pár semienok počas porady znamená, že budete po jej skončení krajšia a pokojnejšia ako všetky ostatné kolegyne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá výživa #mladosť #zelený čaj #zdravé jedlo #semená #javorový sirup

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...