Čili pomáha spaľovať tuky. Ako?

Americkí vedci prišli na to, že čili brzdí priberanie. Strava pre tých, čo chudnú, nech je teda pikantnejšia!

17.02.2015 15:00
čili, chilli Foto:
Chcete schudnúť? Voľte pikantnejšie jedlá.
debata

Vedci dokonca tvrdia, že je jedno, koľko tuku v strave prijímame. Znie to až príliš dobre na to, aby to bola pravda. Ako to teda funguje?

Proti obezite

Pri hľadaní prostriedka proti obezite, vedci z univerzity vo Wyomingu objavili čili. V kapsaicíne, ktorý táto pikantná paprička obsahuje, sa skrýva skutočné tajomstvo štíhlosti. Vďaka tejto látke je čili ostré a práve preto vznikli najskôr len domnienky, že možno pomáha v prevencii proti obezite. Vedci chceli teraz prísť na to, či je toto červené korenie v diétach skutočne zázrakom.

Myši priberali

Vo svojom výskume kŕmili myšli potravinami, bohatými na tuky a nechali ich priberať. Keď im začali podávať kapsaicín, hmotnosť sa im zastavila – napriek tomu, že boli naďalej kŕmené tou istou stravou. Pripomeňme, že strava myší tvorila len 0,01 percent kapsaicínu.

Pálenie tuku

Vedci sa domnievajú, že kapsaicín podporuje v tele proces, pri ktorom sa spaľujú tuky. Ako presne však táto látka bráni v priberaní, sa naďalej skúma. Odkaz pre všetkých, ktorí chcú nejaké to kilo zhodiť. Voľte pikantnejšiu stravu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tuk #obezita #priberanie #čili #spaľovanie tukov #pikantná strava #kapsaicín

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...