Jedlá zaručujúce sladké sny

V prípade problémov so spánkom, zaspávaním, alebo budením sa, pomôže správne sa najesť.

08.02.2015 17:00
kamilkový čaj, upokojenie, bisabol Foto:
Vlažný rumančekový čaj pôsobí ako sedatívum.
debata

Vybrať si vhodné pokrmy znamená mať sladké sny. Ľahká strava podporuje spánok, to je už nad slnko jasné. No svoju úlohu zohráva aj jej zloženie.

Mandle

Hrsť mandlí by pred spaním mala byť samozrejmosťou. Sú bohaté na horčík, ktorý je považovaný za ochrancu zdravého spánku. Ak horčík v tele klesá, ťažko sa zaspáva a ešte hrošie spí.

Tuniak

Je dokonalým kandidátom na dobrú večeru. Obsahuje správne tuky a vitamín B6, ktorý naše telo potrebuje, aby vyprodukovalo dostatok serotonínu a malatonínu. Hormónov považovaných za privolávačov pekných snov. Na B6 sú bohaté aj pistáciové orechy a surový cesnak.

Biela ryža

Príloha na večeru? Jednoznačne biela ryža. Má vysoký glykemický index, vďaka čomu výrazne zníži čas potrebný na zaspávanie. Ak si doprajete pochúťku v podobe uvarenej ryže, zaspíte omnoho lepšie ako všetci tí, čo si dajú pod zub kúsok chleba.

Rumančekový čaj

Víno ani pivo nie sú tie pravé nápoje na večer, ak chcete dobre zaspať. Vlažný rumančekový čaj naopak pôsobí ako sedatívum, uvoľňuje svaly a podporuje tvorbu glycínu. Vďaka tomu po zaľahnutí na plachtu budete v tele cítiť pokoj a uvoľnenie.

Listová zelenina

Určite z jej konzumácie pred spaním nepriberiete, no listy sú bohaté na vápnik. Špeciálnu radosť svojim snom spravíte ak si dáte kel. Pomáha produkovať melatonín, vďaka ktorého vyššej koncentrácii v tele môžete zabudnúť na bezsenné noci.

Jogurt

Dajte si ho miesto raňajok pokojne na večeru. Výhodu zistíte už počas prvej noci. Mliečne výrobky sú stále bohatým zdrojom vápnika, ktorý pomáha zaspávať. Samozrejme, že jogurt je ľahšie stráviteľný ako čisté mlieko. Preto je to pravé jedlo pre nespavcov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čaj #spánok #Melatonín #rumanček

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....