Najhoršie jedlá a nápoje na nočné konzumovanie

Nočný nálet na chladničku zažil azda každý. Pre štíhlu líniu a zdravie je to doslova jed, ale nočným jedením trpí celý náš organizmus.

01.02.2015 17:00
zeler, zelenina, chudnutie, výživa Foto:
Zeler patrí k silným diuretikám.
debata (1)

Ak počas noci siahnete po pätici zo zoznamu najnevhodnejších, je to akoby ste zabíjali klinec do rakvy vášmu zdraviu

Káva

Za bežných okolností je spoľahlivým spaľovačom tukov. Nie však večer. Vtedy sa žalúdok zakyslí a prebytok kyseliny ostáva v organizme. Hrozí prekyslenie, pálenie záhy a ak všetko dobre prespíte, tak sa ráno zobudíte s vlčím hladom, vďaka ktorému si naordinujete aj dvojnásobnú kalorickú bombu ako obvykle. Pre váhu aj zdravie to nie sú žiadne pozitívne vyhliadky.

Syry

Syrový tanier k vínu a po ňom sladké sny? Nie je to najlepšie riešenie pre líniu. Obsahujú prebytok tukov, ktoré telo nedokáže v krátkom časovom horizonte spáliť. To znamená jediné, počas noci si naviažete tukové zásoby. Kardio na lačno by mohlo čo – to zachrániť, ale výdatné raňajky len utužia nové pneumatiky okolo bokov.

Sladkosti

Pred spaním sú veľmi zlou investíciou. Možno zaspíte ako batoľa, ale spánok nebude pokojný. Navyše rýchle cukry z čokolády, alebo cukríkov treba ihneď spaľovať aktivitou. Inak sa menia na tukové zásoby. Tie nechceme nielen kvôli kráse, ale aj kvôli cievam, ktoré sa vďaka častej konzumácii sladkostí večer a v noci zvyknú upchávať.

Zeler

Veľké prekvapenie, keďže zeler vo všeobecnosti považujeme za jednu z najzdravších potravín. Napriek tomu nie je vôbec šťastné dať si zelerové kúsky na akýkoľvek spôsob pred spaním. Nič zlé sa vám nestane, maximálne si párkrát v noci odbehne na toaletu. Zeler totiž patrí k silným diuretikám, preto je pravdepodobné, že až do rána nevydržíte.

Alkohol

Ak pohár vína, tak minimálne dve hodiny pred tým, ako sa odoberiete do postele. Po časovom úseku, počas ktorého stihne alkohol z vášho tela vyprchať. Alkohol síce uspáva, ale kvalita spánku výrazne klesá. Chrápať po ňom začínajú aj tí, čo nikdy nechrápali, dokonca hrozí spánkové apnoe. Spánok zároveň bude prerušovaný a nepokojný. Vďaka alkoholu sa ráno aj po prespanej noci zobudíte akoby ste ani oka nezažmúrili.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #stravovacie návyky #prejedanie sa #štíhla línia #nočný hlad

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...