Bojíte sa hadov? A čo by ste povedali na masáž pytónom?

V našich končinách sa s takouto procedúrou nestretnete, ale môžete za ňou vycestovať do exotiky.

19.01.2015 11:00
pytón Foto:
Nechali by ste sa nahovoriť na masáž pytónom?
debata

Ste napätá z večného stresu a bolia vás všetky svaly na tele? Možno by vás týchto ťažkostí dokázal zbaviť pytón. Nie, nejde o žart. Hoci v našich končinách sa masáž pytónom ako wellness procedúra neponúka, v exotike áno.

Hadia masáž je napríklad v ponuke zopár wellness salónov v hlavnom meste Indonézie, v Jakarte. Ak sa do tejto destinácie dostanete a máte chuť skúšať čosi nové, nič vám nebráni. Možno budete príjemne prekvapená. Za 90-minútovú masáž zaplatíte okolo 50 dolárov. Informácie o takejto masáži priniesol denník Jakarta Globe.

Čo očakávať od hadej masáže? Ako už názov napovedá, o uvoľnenie vášho svalstva sa postará jeden či niekoľko dvojmetrových pytónov. Počas minút, kedy sa ocitnete v tesnej blízkosti takéhoto zvieraťa, sa vám do krvi vyplaví poriadna dávka adrenalínu a zároveň sa had svojimi pomalými pohybmi a šupinatým telom postará o relaxáciu svalov aj kože.

A hoci pohľad na pytóna vzbudzuje rešpekt, podľa majiteľov takýchto salónov masáž nebezpečná nie je. Navyše, koža hadov je pred samotnou masážou starostlivo ošetrená antiseptickými prípravkami, takže klient sa nemusí báť prenosu infekcií. Po celý čas sú s vami v miestnosti dvaja skúsení maséri a tí sa starajú aj o „hladký“ priebeh celej procedúry. Ako zákazník máte na výber, koľko hadov sa o vašu masáž postará, klientom zväčša odporúčajkú masáž troma hadmi.

O senzáciu sa v roku 2014 postarala aj filipínska zoo, ktorá začala návštevníkom ponúkať unikátnu atrakciu – 15 minútovú masáž, o ktorú sa postarali štyri dlhé hady – pytóny. Klient ležal na rovnej bambusovej podložke a nechal sa hadmi „masírovať“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pytón #Jakarta #masáž

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...