Prírodné recepty na ideálny tlak krvi

Vysoký tlak je najrozšírenejšou diagnózou súčasnej civilizácie. Tabletky sú rýchlou voľbou a radikálnym riešením.

10.01.2015 17:00
ibištek, ovocný čaj, Foto:
Ibištekový čaj môžete použiť na úpravu tlaku.
debata

Znížiť tlak úspešne pomáhajú aj babské recepty. Farmakologickým firmám síce nevoňajú, ale ich užívaním uvidíte pozitívne zmeny vo vašich cievach.

Uvarte si zemiaky

Sú tou najlepšou prílohou pre ľudí s vysokým tlakom. Nehovoríme prirodzene o hranolkách, ale o čerstvých varených zemiakoch. Odborníčka na ľudské zdravie Linda Van Horn tvrdí, že znižovať tlak prirodzeným spôsobom znamená skonzumovať 2000 až 4000 mg draslíka denne. Práve na draslík sú bohaté zemiaky. K nim si môžete dopriať aj banány, fazuľu, melón, či pomarančovú šťavu. Pri takomto menu nebudete mať s tlakom výrazný problém.

Dajte si za pohárik

Klinické štúdie vyvrátili tvrdenie, že alkohol rapídne zvyšuje tlak. Práve naopak. Malé pivo pre ženy a veľké pre chlapa. To je odpovedajúca dávka alkoholu, po ktorom tlak zvykne klesnúť. Viac alkoholu už tlak zvyšuje.

Doprajte si čaj

Ovocné čaje sú veľmi dobrou cestou k znižovaniu tlaku. Najmä ibištek má silu znížiť krvný tlak aj o 7 bodov. Prínosom sú už tri šálky ibištekového čaju denne. Preto si aj v ovocných čajoch, ktoré chcete použiť na úpravu tlaku, vyberte tie s vyšším obsahom tejto aromatickej rastlinky.

Menej pracujte

Viac ako 41 hodín práce týždenne v kancelárii zvyšuje riziko hypertenzie o 15%. Menej práce znamená menej stresových hormónov a viac priestoru na telesné cvičenie. To dokáže práve veľmi účinne stresový hormón rozpustiť a tlak klesne na normálne úroveň. Čim viac stresu zažívate, o to je potrebnejšie, aby ste ho vyplavili športom. Práca bez fyzickej aktivity znamená, že s tlakom to skôr či neskôr nebudete mať v poriadku.

Doprajte si sóju

Špeciálne ženy môžu konzumovať sóju a sójové výrobky bez obmedzení. Sója stojí aj za znížením systolického tlaku. Sója má dobrú chuť, pozitívne vlastnosti a rozhodne ju netreba vyškrtnúť z jedálnička, najmä ak váš tlak nebezpečne stúpa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zemiaky #vysoký krvný tlak #prírodná liečba #ovocný čaj #sója

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...