Stručný sprievodca chudnutím

Mnoho ľudí si dáva pravidelné predsavzatia, že schudnú, ale nedarí sa im.

10.01.2015 14:00
chladnička, jedlo, zelenina, strava, obed Foto:
Zelenina a ovocie by sa mali stať každodennou zložkou vášho jedálneho lístka.
debata

Aj keď v podstate neexistuje žiadna zaručená rada na schudnutie, niekoľko pravidiel správnej výživy si treba pripomenúť.

Viac vody

Treba vypiť aspoň 8–10 pohárov vody denne, voda hrá veľmi dôležitú úlohu v našich telesných funkciách, pomáha odstraňovať toxíny z obličiek a z pečene, čo potom umožňuje metabolizovať viac tuku. Voda skutočne potláča chuť do jedla.

Menej rýchlych jedál

Treba redukovať návštevy „fast foodov“. Ľudia, ktorí sa v nich pravidelne stravujú, majú výrazne vyššiu váhu než tí, ktorí si nejaký ten hamburger dajú len príležitostne. Na vine je najmä vyššie množstvo soli, nasýtených tukov a stres.

Viac zeleniny a ovocia

Treba jesť veľa zeleniny, ovocia, ktoré obsahujú „dobré sacharidy“, a tie majú málo kalórií a tukov. Ak chcete schudnúť, zelenina a ovocie by sa mali stať každodennou zložkou vášho jedálneho lístka, obmedzenia prakticky neexistujú.

Menej sladkostí

Treba sa vyhýbať nadmernej konzumácii sladkých zákuskov a zmrzliny, čím urobíme výrazný krok na ceste k schudnutiu. Tieto sladkosti sú plné nasýtených tukov a cukru a obe zložky sú hlavnými príčinami, ktoré spôsobujú nadváhu.

Viac vlákniny

Treba jesť potraviny s vysokým obsahom vlákniny, ktorá potláča hlad. Jedlá s vysokým obsahom vlákniny spomaľujú trávenie. Potraviny s vysokým obsahom vlákniny sú napríklad celé zrná, nelúpaná ryža, figy, jablká, brokolica, orechy…

Menej alkoholu

Treba konzumovať menej alkoholu. Jeden či dva poháre vína denne môžu znížiť riziko srdcových chorôb, ale netreba to preháňať. Pite menej alkoholu alebo ho úplne vynechajte. Alkohol len pomáha telu ukladať tuky a spomaľuje metabolizmus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #zdravá výživa #chudnutie #ovocie #zelenina #vláknina

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...