Ovocná bomba menom pomelo: Pomôže pleti, posilní imunitu

Aj na pultoch slovenských obchodov sa už udomácnilo pomelo. Najprv trochu exotické, dnes už otestované mnohými rodinami a pravidelne kupované.

08.01.2015 09:00
shutterstock Zdravé aj chutné pomelo. Foto:
Zdravé aj chutné pomelo.
debata

Chutné citrusové ovocie špecifickej chuti však nie je len nejakou rozmarnou novinkou, ktorá by mala zaujať po novinkách bažiacich zákazníkov. Je to plnohodnotné ovocie, ktorému navyše nechýba množstvo dôležitých látok a vitamínov.

Kamarát s imunitou aj krásou

Obsah vitamínu C v jednom pomele je zhruba 600 percent odporúčanej dennej dávky. S konzumáciou len polovice pomela tak získa vaše telo veľký prísun vitamínu C a pomôžete mu posilniť imunitu. Vitamín C pomáha predchádzať infekciám, zápalom, prechladnutiu, kašľu či nádche. Prínosný je pre pleť. Vedci už dávnejšie preukázali, že vitamín C sa podieľa na vylepšení stavu pokožky, bojuje s príznakmi únavy, pigmentovými škvrnami či unaveným vzhľadom.

Draslíková bomba

Obsah dôležitého draslíka v pomele pomôže napríklad k zníženiu krvného tlaku, ale tiež je vhodný pre športovcov. Draslík sa totiž podieľa na procesoch, ktoré chránia svaly, bráni ich únave a takzvanej svalovici po športovom výkone. V neposlednom rade je dôležitý pre zdravie a hustotu kostí.

Línia sa tiež poteší

Ako väčšina citrusových plodov, aj pomelo patrí k tým, ktorým nechýba vláknina. Tá je prínosná pre naše trávenie a vyprázdňovanie. Zároveň pomáha proti zápche či nadúvaniu. Pomelo je tiež známe pre prítomnosť enzýmu, označovaného aj ako „spaľovač tukov“. Mnoho výživových odborníkov preto zaraďuje toto ovocie do jedálnička pri chudnutí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #ovocie #vitamín C #benefity #pomelo

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....