Získajte rýchlu energiu aj bez kávy

Kratšie dni, menej svetla, zimná melanchólia. Energia akoby z nás unikala ako vzduch z prepichnutej pneumatiky.

07.01.2015 09:30
káva, kofeín, životabudič Foto:
Káva nemusí byť jediným dostupným "životabudičom".
debata (1)

V nádeji sa upierame ku káve ako nápoju, ktorý nás postaví na nohy. Ak vám káva nechutí, vadí kofeín, alebo vám dvíha tlak, je vhodné siahnuť aj po alternatívach, ktoré dodajú telu potrebnú sviežosť aj bez kofeínu.

Pohyb

Nechce sa vám ani pohnúť a zrazu by ste mali spraviť 50 drepov, alebo kliky do vysilenia? Nerobíme si žarty. Prehryznite to, že je problematické aj krížom slamy preložiť. Akonáhle sa dostanete fyzickou aktivitou na bod zlomu a preťaženia svalov. do krvi vám telo pošle úplne samo nové hormóny energie, efektivity a pozitívnej energie. Skúste to a pochopíte, prečo po rannom behu vám káva nebude treba.

Pozrite sa na niečo červené

Vplyv farieb na náš organizmus sa zbytočne podceňuje. Pritom sú farby, ktoré doslova nabíjajú energiou. Nikdy sa ich potenciál neminie. Červený kvet na pracovnom stole dokáže dodať dávku kreativity aj životnej energie. Samotné svaly sú pri pohľade na červenú viac prekrvované. Už možno aj tušíte, prečo je to farba každého erotického salónu.

Zabudnite na cukor

Žiadna sladká tyčinka, ani iné pokušenie rýchlych sacharidov. Ak chcete skutočnú energiu z jedla, siahnite po dobrotách s vysokým obsahom omega 3 – mastných kyselín, zelenine a vode. Práve čistá voda vie postaviť človeka na nohy omnoho rýchlejšie ako káva. Naše bunky pracujú na základe vody a jej nedostatok hlási únavu. Pite každú hodinu minimálne dva deci vody a máte o energiu na celý deň postarané.

Siahnite po žuvačke

Osvieži nielen váš dych, ale aj telo. Túto pravdu poznáme už od roku 2012, keď sa vo Veľkej Británii spravili pokusy na milovníkoch žuvačiek. Prieskum ukázal, že ľudia, ktorí 15 minút žuli žuvačku, mali omnoho viac energie a sviežosti mysle ako tí, čo si dali iba šálku kávy.

Naučte sa niečo nové

Využite starý známy princíp nadšenia. Hovoríme o zabudnutom efekte, ktorý poznalo každé dieťa. Aj pri najväčšej únave stačilo dostať novú hračku a zrazu sme mali energie na rozdávanie. Zažiť niečo nové, niečo nové sa naučiť, spoznať, vzbudiť nadšenie, alebo sa aspoň dobre zasmiať znamená, že do tela okamžite príde nová vlna energie. Niečo úplne iné ako keď celý deň len odpovedáte na pracovné e-maily. Načerpajte energiu zo starej dobrej detskej radosti.

Premasírujte si uši

Stačí desať sekúnd až pol minúta a zacítite závan sviežosti. Treba si jemne premasírovať vonkajšie okraje uší. Ukazovákom a palcom smerom hore a dole aktivujete energetické dráhy. Pre lepší výkon sa tento trik čínskej akupunktúry oplatí zažiť na vlastnej koži.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kofeín #káva #vnútorná energia #masáž #žuvačka #červená farba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...