Ďakujem, sacharidy nechcem! Siahnite po týchto potravinách

Ktoré potraviny sa oplatí uprednostniť, ak sa chcete vyhnúť uhľohydrátom?

19.12.2014 17:00
tuniak, šalát Foto:
Tuniakový šalát je skvelou voľbou.
debata

Ak sa snažíte vo svojej strave vyhýbať sacharidom, mali by ste vedieť, po ktorých potravinách sa oplatí siahnuť. Ktoré neobsahujú žiadne alebo takmer žiadne uhľohydráty? Ak ste sa odhodlali na takúto stravu, siahnite čo najčastejšie napríklad po týchto druhoch zeleniny: všetky druhy zelených šalátov, cuketa, špenát, rajčiny, uhorky, paprika. Mnoho húb je takisto bez sacharidov, napríklad šampiňóny, kuriatka či dubáky. Produkty zo sóje sú takisto na sacharidy veľmi chudobné, do svojho jedálnička ich môžete počas takejto diéty bez obáv zaradiť.

Ovociu sa takisto nemusíte vyhýbať. Viete, ktoré obsahuje minimum sacharidov? Napríklad maliny, černice či jahody. Takisto platí pravidlo, čím sladšie ovocie chutí, tým viac sacharidov obsahuje. Napríklad hrozno je na sacharidy pomerne bohaté, naopak citrón je, čo sa sacharidov týka, takmer neškodný.

Aj mäso či živočíšne produkty sú dovolené. Neobsahujú takmer žiadne sacharidy, naopak, sú bohaté na bielkoviny. Ak by ste vďaka takejto strave chceli zhodiť zopár kilogramov, myslite na to, že niektoré druhy mäsa či mliečnych výrobkov sú veľmi bohaté na tuky. Do tejto kategórie spadajú predovšetkým syry. Hydinové mäso či ryby (treska, platesa) sú chudobné na uhľohydráty a takisto majú len mierny obsah tuku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #sacharidy

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...