Čarovné benefity úsmevu

Usmievajte sa! Získate nielen priateľov, ale zdravotné aj intelektuálne výhody, ku ktorým sa so zamračenou tvárou jednoducho nedopracujete.

13.12.2014 17:00
úsmev, radosť, úspech Foto:
Úsmev vás nakopne viac ako káva.
debata

Úsmev zbližuje, ale je doslova čarovnou „grimasou“, vďaka ktorej máte deň krajším.

Úsmev znižuje stres

Usmievame sa, keď cítime vnútorné šťastie. Ono to však funguje aj opačne. Usmejte sa jednoducho aj vtedy, ak pociťujete napätie a stres. V ľudskom tele sú emócie a fyziológia prepojené. Obvykle nechávame, nech nám šťastie vytvorí úsmev na tvári, no úsmev, aj keď možno na začiatku trochu kŕčovitý, veľmi rýchlo zníži stresové hormóny. To už netreba overovať. Je to potvrdený fakt.

Úsmev uvoľňuje endorfíny

Rovnaké látky, ako vás zaplavia pri sexe, tak tie isté sa vyplavujú aj pri úsmeve a smiechu. Endorfíny sú skvelé nielen preto, že priam rozpúšťajú úzkosť a depresiu, ale žije sa vďaka nim dlhšie. Tvorí si ich samo telo, aby vám spevnili cievy, ozdravili srdce, pomohli likvidovať rakovinové bunky. Dajte si jedno kolo vtipov hocikedy počas dňa, budete sa cítiť skvele a plní energie. Úsmev vás nakopne viac ako káva.

Zvyšuje imunitu

Žite s úsmevom na perách, ktorý môže prerásť aj do príjemného smiechu. Vtedy sa začínajú intenzívnejšie produkovať biele krvinky. Preto ak ležíte v posteli s chrípkou, je lepší čas na komédiu ako depresívny film o Druhej svetovej vojne. S úsmevom rýchlejšie vyzdraviete.

Dosiahnete viac

Pri skúške, na pracovnom pohovore, dokonca aj na rande, alebo v obchode, či reklamácii. Je jedno kde. Pokiaľ prichádzate s namrzeným výrazom, vysielate negatívne postoje bojovníka. No s úsmevom ste automaticky priatelia a tak s priateľom sa samozrejme lepšie vychádza ako s niekým, kto zazerá.

Budete mladšia

Ženy s usmiatou tvárou muži vyhodnocovali o tri až päť rokov mladšie ako tie, čo sa mračili. Pritom pri úsmeve sa rovnako môžu okolo úst tvoriť vrásky, no tie akoby nezohrávali rolu pri odhadovaní veku. Ustarostená tvár sa nám jednoducho zdá staršia ako tá s úsmevom na perách. Veď už len toto je dôvod, prečo vyjsť na ulicu dnes s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úsmev #radosť #optimizmus

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...