Ach, ten pokoj! Prečo sa konečne nezbavíte všetkých myšlienok?

Túžite si konečne vyvetrať hlavu, ale neviete, ako? Recept je veľmi jednoduchý.

10.12.2014 15:00
žena, puzzle Foto:
Poskladajte si puzzle a vyvetrajte myšlienky.
debata

Víkend bez mobilu

V piatok o piatej odídete z kancelárie a doprajte si pokoj. Ale ako? Prvé, čo by ste mali urobiť, je… Zbaviť sa technológií. Skúste si užiť víkend bez mobilu a bez počítača. Prečo? Napríklad preto, že kolegyňa vám nezavolá v sobotu ráno s otázkou, či by ste jej nemohli aspoň cez mobil pomôcť s projektom, ktorý musí v pondelok odovzdať. A nebudete si musieť vypočuť asi päťdesiate nervové zrútenie svojej kamarátky, vylepšené aj niekoľkými plačlivými vstupmi. Zamerajte sa na seba, choďte si zacvičiť, uvarte si super obed alebo čokoľvek, k čomu nepotrebujete mobil ani počítač.

Poskladajte si puzzle

Ak sa potrebujete zbaviť myšlienok a vypnúť, sú puzzle tou pravou zábavou. Pri triedení, hľadaní a skladaní asi tisíceho dielu skladačky budete mať v hlave jediné: „Kedy ten obraz konečne dokončím“. Uvidíte, že vás táto činnosť chytí natoľko, že sa od nej nedokážete odtrhnúť. Na psychický oddych je táto činnosť dokonalým balzámom.

Vyrobte si dekoráciu do bytu

Najskôr sa vyberte na prechádzku do lesa a nazbierajte si šišky či vetvičky, ktoré vám padnú do oka. Predstavte si, na čo by ste ich mohli použiť a podĺa toho ich zbierajte. Doma si pripravte vázu alebo misku a všetko, čo ste našli v lese si naaranžujte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #les #puzzle #myšlienky

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...